Festin de arte şi prietenie la Ilva Fest

Poiana de pe Valea Ilvei, din Lunca Bradului, a fost locul în care calitatea  muzicii folk şi-a făcut loc. Multă muzică bună, o atmosferă de prietenie și voie bună, simțită de oameni care parcă se cunoşteau de o viaţă, toate sub auspiciul festinului de arte şi prietenie.
Sunetele clare ale chitarelor, tobelor sau al clapelor care se pierdeau în ecoul serii, în mijlocul munţilor, au creat un cadru greu de uitat, lucru ce i-a încântat pe organizatori. Dacă până acum, la toate festivalurile sau evenimentele în care se adună mulţi oameni, poliţia şi jandarmeria este prezentă la datorie, la Ilva Fest prezenţa acestora nu a fost necesară. Totul s-a petrecut fără incidente, fără ca cineva să te supere nici măcar cu un cuvânt, uniţi doar de dragostea pentru folk şi arte. Oameni din toată ţara au însufleţit poiana Ilvei, din cadrul mirific al Munţilor Călimani. Atmosfera deosebită a fost întreţinută de artişti veniţi din întreaga ţară, caricaturişti, membrii ai cenaclurilor, scriitori şi artişti plastici, mânaţi de aceeaşi dorinţă de regăsire în frumos, care au format un tot unitar desprins parcă din inima codrului verde sub cetine grele de brazi. Lansări de carte sau CD, multe bucate alese specifice locului, muzică de calitate, dar şi ospitalitatea oamenilor din zonă, le-au oferit celor prezenţi sentimentul de „acasă”.
13923714_1146292842097351_3407027623507757247_o“Este un real succes, pentru că aici se cântă muzică live, care ajunge la sufletele oamenilor, care uneşte iubitori de frumos din toate părţile ţării sub egida festinului de arte şi prietenii” a declarat Angela Mariaşiu, unul dintre organizatori. În cadrul evenimentului au avut loc mai multe lansări de cărte, precum lansarea volumului „Prund” al lui Dinu Olăraşu, „Muzeul Ciobotă Petruţ: Lunca Bradului”  volum semnat de Andreea şi Rosalina Petruţ, proză scurtă „Menajerele soacrei mele” de Lili Crăciun şi multe alte lucrări care şi-au găsit parcă lăcaşul de identitate în acest cadru natural.
Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât, cunoscutul grup Ecou, din Reghin s-a reunit special pentru acest festival. Sorina Bloj şi Magda Puşkaş, cele care au dat fiinţă grupului Ecou în urmă cu 35 de ani, au cântat pentru cei prezenți, din suflet, oferindu-le cadoul perfect în semn de recunoştinţă pentru devotamentul lor de peste ani.
„A fost emoţionant să cânt din nou în formula Ecou, ne simţim bine când urcăm pe scenă şi astăzi am adus publicului de la Ilva şi din piesele poetului Adrian Păunescu”, a declarat Sorina Bloj, membră a grupului Ecou.  „Între noi există o simbioză şi indiferent după cât timp cântăm împreună, o facem ca şi când am fi repetat ieri, ne completăm, iar publicul ne ajută foarte mult” a declarat Magda Puskaş, membră a grupului Ecou.
Grupul Ecou, Trupa Krypton, Fără Zahăr, Emeric Imre & Jimi El Laco, Daniel Iancu şi mulţi alţi interpreţi de muzică folk şi nu numai, au oferit publicului prezent momente unice, care le vor rămâne în suflet mereu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*