114 delegaţi bârlădeni la Reghin

Cu ocazia Zilei Imnului Naţional, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor alături de Primăria şi Consiliul Local Reghin au fost gazdele unei delegaţii din Bârlad. Delegaţia a fost formată din membrii ai Casei de Ajutor Reciproc din Bârlad, care au şi susţinut un spectacol dedicat Zilei Imnului, intitulat „Icoana ţării noi o purtăm în suflet” ce s-a desfăşurat pe scena Casei de Cultură Municipală „dr. Eugen Nicoară”. Delegaţia din Bârlad a fost primită de către oficialităţi ale municipiului Reghin, dar şi de către membrii Casei de Ajutor Reciproc Reghin. Întâlnirea a avut loc în Parcul Central al municipiului, unde aceştia au depus corane la busturile personalităţilor care au marcat istoria Reghinului. Primarul muncipiului Reghin, ec. Maria Precup, a oferit delegaţiei medalii, diplome şi mici atenţii simbolice. Cu ocazia acstei vizite, delegaţia bârlădeană a lansat şi revista „Viaţa noastră”, aceasta conţinând viaţa culturală şi activităţile membrilor C.A.R.P. din Bârlad.

Înfrăţire între municipiile Reghin şi Bârlad

În cadrul întâlnirii delegaţiei bârlădene cu oficialii reghineni, s-a propus o înfrăţire a celor două municipii. „Noi fiind înfrăţiţi doar cu localităţi dinafara României, am vorbit cu reprezentantul primarului din Bârlad, care ne-ar putea ajuta la accesarea de fonduri, dar nu numai, la un schimb de experienţă între toate instituţiile, schimbând impresii, împărtăşind chiar experienţa acumulată, astfel putem sări peste anumiţi paşi pe care i-am făcut unii sau alţii” a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.
Relaţiile bune de colaborare dintre Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor  din Reghin şi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad, se menţin de mai mulţi ani, aducând numeroase beneficii culturale şi sociale locuitorilor din Reghin şi Bârlad, preşedintele C.A.R.P. Reghin, Leon Stoica, fiind foarte încântat de legătura dintre cele două municipii „avem o colaborare fructuoasă, aceştia fac foarte multe lucruri frumoase pentru cetăţenii din Bârlad şi în această asociaţie sunt cuprinşi cetăţeni din aproape toate sferele publice şi sociale, inclusiv oameni care nu au ajuns la vârsta pensionării”.
C.A.R.P. Bârlad promovează românismul

Delegaţia din Bârlad, nu se află la prima vizită în municipiul nostru, însă de această dată au adus şi o bucăţică din tradiţia şi folclorul bârlădean, preşedintele C.A.R.P. Bârlad, Nicolae Mihai, fiind un promotor al acestora „noi promovăm românismul, tradiţia şi folclorul românesc şi vrem să aduce o încântare celor din Reghin prin prezentarea formaţiilor bârlădene”.
Relaţiile de colaborare dintre cele două municipii, constituie un mod benefic de schimburi culturale, educative şi sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*