Zilele Reghinene, o veşnică nemulţumire

În fiecare an, de Zilele Reghinene sunt nemulţumiţi, că ce artişti nasoli, că e îngrămădeală, că mici, că bere şi câte şi mai câte! Dar culmea, e plin de fiecare dată centrul oraşului! Oare toţi nemulţumiţii sunt adunaţi la un loc să protesteze? Nu cred, s-au adunat să testeze vata pe băţ, berea, porumbul şi kürtős kalács-ul care nu lipsesc de la niciun eveniment de acest gen.
Pentru trei zile dedicate reghinenilor, se crează pe reţelele de socializare un mare tam tam! Nu înţeleg de ce nu se fac propuneri de pe acum pentru anul viitor, cu aşteptările pe care le aveţi de la aceste ZILE că doar până la urmă şi voi aveţi ceva de spus, nu? Decât să criticăm, mai bine comunicăm. Aşa cum sărim repede pe Facebook că „e naşpa” oare de ce nu putem face propuneri pentru viitoarele ediţii, ce aşteptări aveţi, cine aţi vrea să concerteze, cum aţi vrea să arate programul, ce lipseşte de la un astfel de eveniment, eu cred că ar fi mai simplu şi …dacă anul viitor considerați că tot nu se ridică la nivelul așteptărilor, abia atunci să vină criticile şi să protestaţi foarte simplu, prin absența de la eveniment. Dar nu cred că se va întâmpla asta, să fim sinceri, cui nu-i place un mic, o bere şi cineva să-i cânte pe fundal?
Sunt sigură că o parte dintre toţi nemulţumiţii au fost prezenţi în faţa scenei fredonând hit-uri celebre sau ascunşi pe sub o umbrela cu trei mici şi o bere în faţă. Asta înseamnă până la urmă zilele oraşului, înghesuială, grijă la poşetă şi buzunare, muzică, mâncare, băutură, tiribombe. De fiecare dată, arătăm cu degetul înspre organizatori că nu vrem sărbătoare în oraș, că lumea face gălăgie, că e mizerie, că fac șușu pe după porți… Păi dragii mei: cine e de vină? Cel care vrea să ofere sau cel care nu are cei 7 ani de acasă? Cu ce e de vină organizatorul că participantul nu știe să folosească toaleta? Sau că nu pune mizeria în coșul de gunoi care e la un pas de el? Să ne gândim și la faptul că poate nu de fiecare dată ne permitem să mergem la un concert sau poate nu toată lumea își permite să plătească un bilet pentru a vedea artistul preferat.
La Zilele Reghinului avem posibilitatea de a vedea trupe şi artişti pe care îi îndrăgim. E normal ca nu toți cei care concertează să fie pe placul tuturor, cum e la fel de normal că nu tuturora ne place gălăgia, dar să fim serioși, trei zile merităm și noi de petrecere, indiferent că participăm sau nu. Reghinenii merită trei zile de distracție, că doar e ziua noastră. Cu siguranță din propunerile pe care le au organizatorii pentru fiecare ediție, măcar unul dintre ei este pe placul nostru şi sunt convinsă că aţi fredonat măcar odată „Condimente”, „Undeva în Balcani”, „Şapte zile din şapte”, „DJ Vasile”, iar lista poate continua. Aşadar, dragi nemulţumiţi, dacă vom avea parte de condiţii prielnice şi suntem sănătoşi, ne întâlnim şi la anul, poate pe atunci în faţa unui program creat de voi, pentru voi. „Implicarea” e cuvântul cheie, iar dacă nu, „conformarea” la ceea ce ți se oferă! La mulți ani, reghineni! Și celor mulțumiți, și celor nemulțumiți!

3 comentarii

 • ovidiu

  cine s-au adunat? toti tiganii? de ce nu redenumiti in gipsy fest mai bine

 • Radu

  Draga editorule, desi nu obisnuiesc sa raspund la asemenea articole iti voi raspunde ca sa intelegi si opinia „comentatorului revoltat” care nu perticipa la astfel de evenimente dar nici nu se apleaca sa faca valva pe retelele de socializare!
  1. Mare parte din acei nemultumiti au stat acasa, nu sunt chiar atat de ipocriti sa blameze un eveniment la care pe urma sa participe cu nerabdare – sunt multe locuri unde poti manca un mic si poti bea o bere in conditii de igiena mai bune si la preturi mai accesibile.
  2. Desi se fac propuneri de ani de zile pentru formatii si cantareti, nu se iau in calcul sau se gasesc motive pentru a aduce pe altii. Se cheama doar „cantareti” de duzina in loc sa se aduca valori nationale – sambata discutam cu o profesoara de muzica ce a propus sa fie chemat Gheorghe Zamfir si s-a oferit sa se implice in organizare, raspunsul a fost ca e prea scump, dar pentru Puya si Ruby care se stie ca sunt printre cei mai scumpi artisti din tara s-au gasit bani.
  3. Primaria ar trebui sa angajeze personal pentru mentinerea curateniei si in timpul evenimentului(vezi festival Rastolita) iar amicii care se intituleaza politisti comunitari nu doar sa plimbe ursul cu masina cum fac in fiecare zi ci sa si participe in mod activ la mentinerea ordinii publice daca tot ii platim.
  4. Personal nu am nici cea mai vaga intentie sa ma conformez la ceva ce ma oripileaza si ca mine banuiesc ca sunt si altii. Nu poti impune unei persoane anumite lucruri atata timp cat persoana respectiva are ceva in cap, are o cultura si niste principii.
  5. Stati de vorba si cu intelectualii din acest oras si vedeti opiniile lor, poate seamana cu ce am scris eu.

 • Florin

  Cred ca ai uitat ca seful tau nu mai e Vice…si continui sa dai limbi in dosul PSD-ului…Nu cred ca e nevoie de propuneri pt. Viitoarele editii…ele nu ar trebui sa se mai tina…Subcultura , Manelism , Mediocritate , si mai presus de toate…TIGANIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*