Viorile de Reghin cuceresc piața chineză

Viorile Gliga au fost vedete și în acest an la expoziția de instrumente muzicale Music Life Exhibition de la Beijing, care a avut loc în perioada 1-3 iulie.

Iubitorii de muzică din Asia au avut astfel ocazia să admire arta maeștrilor lutieri din Reghin, care au demonstrat încă odată că lemnul din Carpați are cel mai frumos sunet.
Au fost expuse cele mai frumoase viori, cu sculpturi, intarsii și fotogravuri deosebite, piese unicat.
20160722_170823Piața chineză este pentru viorile reghinene o adevărată provocare. Nu este ușor să intri pe o piață dominată de viori cu preț redus, fapt datorat în primul rând manoperei ieftine. Atuul viorilor noastre este calitatea, atât cea a sunetului, cât și a materialelor folosite, a manoperei deosebite și a detaliilor de artă.
În China, respectul pentru educație, cultură și, mai ales, muzică, este cu totul diferit față de alte țări. Atât părinții, cât și statul, investesc masiv în educația copiilor, iar muzica este pentru ei, o modalitate de a lua contact cu restul lumii și o bună ocazie de a se afirma peste granițe. De aceea, piața instrumentelor muzicale este în continuă dezvoltare, iar chinezii caută atât instrumente pentru începători, cât și instrumente maestru, pentru care sunt dispuși să investească câteva mii de euro. În acest moment, 90% din producția mondială de viori, viole, violoncele și contrabași provine din China, dintre care 70% se absoarbe pe piața internă.
Pe un asemenea fundal și industria instrumentelor muzicale cunoaște o dezvoltare incomparabilă, care ține pasul cu dezvoltarea continuă a Chinei din ultimii ani. În fiecare oraș se construiește permanent, tehnologia utilizată în infrastructură și de locuitori o depășește poate chiar și pe cea din Statele Unite ale Americii, iar aproximativ 20% din locuitorii țării trăiesc în condiții moderne. De exemplu, un simplu distribuitor de instrumente muzicale are o rețea de peste 700 de magazine. Un simplu distribuitor ajunge să livreze sute de mii de instrumente și datorită faptului că tehnologia revoluționară permite achiziționarea oricărui produs în câteva secunde, din fața calculatorului.
În acest context, participarea la expoziția de la Beijing este un reper obligatoriu pentru orice mare producător de instrumente muzicale. A participa la acest eveniment înseamnă în primul rând  o recunoaștere a calității superioare a instrumentelor reghinene, dar este și o misiune de a lupta pentru menținerea faimei viorilor românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*