Tinerii se consultă! COMUNICAT DE PRESĂ

13819489_1287777954573363_1752222765_nTineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național de evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și 1 activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Preconizăm astfel 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara la care sunt așteptați aproximativ 3000 tineri.
Rezultatele discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.
În județul Mureş, voluntarul lucrător de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat.
Primul eveniment din sfera consultării este „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”,  va avea loc la Centrul de zi Diakonia Reghin, Str. Iernuţeni, Nr. 35, Miercuri 27,iunie.
Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.
Contact:
Pompiliu-Teodor Ciupe
Lucrător de tineret
Telefon: 0741.350.571
E-mail: pompiliu.teodor@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*