Elev de 10 oferit de mediul rural învăţământului românesc

10După patru ani de muncă şi perseverenţă, absolventul clasei a VIII, Alexandru Alin  Jîrcan, de la Şcoala Gimnazială din Bistra Mureşului, a cules laurii succesului, obţinând media 10 la Evaluarea Naţională din acest an. Acesta se numără printre cei patru elevi de 10 la nivelul judeţului Mureş, dar este singurul care provine dintr-o instituţie de învăţământ din mediul rural, dovedind încă odată calitatea învăţământului rural.
Rezultatul obţinut la acest examen important vine ca o răsplată binemeritată pentru munca depusă de Alexandru pe toată perioada anilor de studiu. De remarcat este faptul că media generală pe cei patru ani de ciclu gimnazial este 10, dovedind perseverenţa acestuia. „Un elev de nota zece trebuie să muncească foarte mult şi să fie perseverent. Eu iau acest rezultat ca o încununare a muncii mele din aceşti ani de şcoală, iar recunoscător trebuie să le fiu atât părinţilor, care m-au susţinut în tot ceea ce am făcut precum şi cadrelor didactice care m-au îndrumat chiar şi înafara orelor de curs” a declarat  Alexandru Alin Jîrcan.

10 pentru Bistra Mureșului

Reuşita este şi un prilej de mare bucurie şi satisfacţie  pentru cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială din Bistra Mureşului. „Ne simţim mândri de  faptul că în şcoala noastră a învăţat un asemenea elev silitor, dar noi eram conştienţi de valoarea sa şi chiar i-am urat în cadrul festivităţii de premiere să obţină aceeaşi medie de 10, pe care a avut-o şi de-a lungul celor patru ani de ciclu gimnazial” a declarat Silvia Andone, director adjunct Şcoala Gimnazială Bistra Mureşului.
Pe viitor Alexandru îşi doreşte ca studiile liceale să le urmeze la Colegiul Național „Unirea” din Tîrgu-Mureş, făcând astfel primul pas spre viitoarea sa carieră de informatician.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*