COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, în Parlamentul României s-a votat Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.79/2013 privind modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare nr.138/2004, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare. Din partea Grupului Parlamentar PNL a luat cuvântul deputatul Cristian Chirteș:
13239031_696623873811522_4745254820393239305_n,,Domnule Președinte, doamnelor și domnilor colegi,
Acest proiect de lege este unul deosebit de important pentru agricultura românească, în ceea ce înseamnă organizarea activității de îmbunătățiri funciare și în special a relației dintre Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și federațiile și organizațiile de udători.
Ca și în multe alte domenii, după 1990 sistemul de irigații al României a suferit profund, iar numeroasele schimbări legislative în loc să mențină și să dezvolte, să modernizeze acest sistem, nu au făcut decât să distrugă, până la dispariție în unele locuri, aceste bunuri ale statului român.
Prin acest proiect de act normativ am încercat să clarificăm numeroasele blocaje în ceea ce înseamnă modalitățile de transmitere a infrastructurii de îmbunătățiri funciare aflate în domeniul privat al statului, către federațiile și organizațiile de udători, în sensul menținerii și dezvoltării infrastructurii secundare de irigații.
Și nu în ultimul rând ,s-a dorit crearea unui sistem competitiv și funcțional în ceea ce privește raportul de colaborare între utilizatorii infrastructurii de îmbunătățiri funciare și proprietarul și administratorii acestora.
În concluzie Partidul Național Liberal va vota pentru adoptarea prezentului proiect de act normativ. Vă mulțumesc.”

22 iunie 2016
Biroul de presă
PNL Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*