Ardeal TV și Radio SON Reghin, pe placul CNA

Consiliul Național al Audiovizualului este autoritatea publică autonomă însărcinată cu apărarea interesului public în domeniul serviciilor de programe audiovizuale, adică televiziune şi radio. Aflat într-o misiune bine stabilită în zona Ardealului, secretar de stat  Radu Herjeu, membru CNA, a vizitat Ardeal TV, singurul post de televiziune regională cu sediul în Reghin. Scopul vizitei a fost de a cunoaște modalitatea în care Ardeal TV își desfășoară activitatea, de a intra în contact direct cu echipa Ardeal TV, care începând cu data de 1 mai a acestui an, emite în șase județe ale țării: Mureș, Harghita, Sibiu, Cluj, Bistrița Năsăud și Alba, producțiile Ardeal TV fiind preluate și de cabliști din județele Buzău și Constanța. Radu Herjeu a realizat astfel de vizite și în alte județe ale țării, atât la posturi de televiziune regionale cât și la cele locale,  pentru a vedea situația reală din teritoriu. Radu Herjeu a făcut un prim pas înspre formarea unei legături directe cu CNA, la ședințe, acesta prezentând situațiile întâlnite în teritoriu, ori de câte ori i se solicită acest lucru. „Atunci când te afli în fața membrilor CNA și trebuie să îi convingi că ceea ce facem noi ca televiziune e 100% pentru telespectatori, emoțiile sunt foarte puternice, stresul e maxim. Acum că domnul Radu Herjeu a ales să viziteze Ardeal TV consider că e o bilă albă pentru noi, iar atunci când trebuie să stai în fața lor, să îi convingi că meriți prelungirea de licență de exemplu sau schimbarea grilei de program, altfel vorbești când știi că unul dintre cei prezenți poate susține că ceea ce prezinți este real, pentru că a fost acolo și a văzut cu ochii lui. E mare onoare pentru noi acest lucru și îi mulțumesc că ne-a ales” a declarat Daniel Gliga, manager administrativ Ardeal TV.
După o vastă experienţă în jurnalism, Radu Herjeu şi-a dorit să afle chiar de la colegii săi de breaslă, de la nivel local şi regional care sunt condiţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea şi cum ar putea proiectele de lege ale audiovizualului să încurajeze longevitatea acestora. Deşi pe mulţi dintre jurnaliştii şi patronii din ţară îi cunoaşte deoarece au trecut de multe ori pragul CNA-ului, acesta a declarat că „una e o discuţie în birou la CNA şi alta e să vezi la faţa locului, să văd cum arată studiourile lor, ce aparatură au, cum se descurcă, ce emisiuni sunt, ce probleme au, cu ce i-ar putea sprijini CNA-ul şi mie mi se pare foarte important ca un membru al consiliului să afle toate lucrurile acestea, acolo la sursă şi nu prin intermediari”
Radu Herjeu susţine televiziunile mai mici, deoarece în acestea se găseşte încă inocenţa de altădată, a oamenilor simpli, audienţa şi subiectele cancan nefiind un target al acestora. „Televiziunile locale neavând acest stres al audienţei îşi permit să facă lucrurile în mod normal şi firesc” a declarat Radu Herjeu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Ardeal TV este una dintre televiziunile care se poate bucura şi totodată profita de bogăţia tradiţiei din zona sa de activitate, toate acestea contribuind la dezvoltarea acesteia. „Acesta este unul dintre motivele pentru care Ardeal TV a primit o licenţă regională şi eu îi doresc la un moment dat să îndrăznească să viseze chiar la mai mult de regiune” a mai completat Radu Herjeu.

Radu Herjeu în vizită la Radio SON

logo radio transparent
În cadrul vizitei sale la Reghin, Radu Herjeu a vizitat şi postul de radio local, Radio Son, scopul fiind acelaşi, de a cunoaşte direct jurnaliştii şi condiţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea ştiind că radiourile locale duc o luptă grea cu radiourile comerciale naţionale, cărora încearcă să le ţină piept. Acesta consideră că membrii unei comunităţi sunt conştienţi de importanţa unui post de radio local, chiar dacă uneori aleg un post naţional pentru muzică. „Cetăţenii unui oraş precum Reghinul sunt conştienţi că informaţiile despre viaţa lor de zi cu zi, despre ce se întâmplă în comunitatea lor, pe strada lor, nu le pot obţine din altă parte şi că până la urmă, când tragi linie, acestea sunt informaţiile care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti viaţa, nu cancanurile despre vedete sau certuri” a precizat Radu Herjeu.

Din misiunea în care a pornit Radu Herjeu, învăţăm şi conştientizăm că CNA-ul nu face rău, el este pus pe fapte bune, având grijă ca informaţia ajunsă într-un mod eronat la telespectatori şi ascultători să fie taxată şi totodată să se îngrijească oarecum de buna desfăşurare a activităţilor din presa locală, iar jurnaliştii să se bucure de condiţii optime, atât cât permite nivelul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*