Ansamblul „Hodăceana” a adus un nou premiu în comună

Ansamblul „Hodăceana” din Hodac s-a întors în comună cu încă un premiu în urma participării la cea de-a doua ediţie a Festivalului – Concurs de Tradiţii Populare „Vatra Satului“ din comuna Teliu. Atât pentru iubitorii de folclor, cât şi pentru turiștii care vizitează acele meleaguri, festivalul a fost o deosebită ocazie de a se bucura timp de două zile de un amplu spectacol folcloric, susţinut de tinerele talente ale țării care promovează folclorul.  Prima ediție, desfășurată pe 6-7 iunie anul trecut, a adunat participanţi din județul Brașov, însă anul acesta, numărul participanților s-a mărit, alăturându-se județele: Brașov, Covasna, Suceava, Harghita și Mureș, dar și invitați din alte zone ale țării. „Hodăcena” a fost unul dintre ansamblurile mureşene participante la acest festival, întorcându-se acasă nu doar cu experienţa unui nou concurs, ci şi cu un premiu. „Am fost foarte apreciaţi acolo, am prezentat două jocuri, o suită de jocuri populare  „Bătrânescu”, pe care l-am jucat în costumul bătrânesc, de la vârstnicii satului, al doilea joc a fost  „De-a bota” unde ne-am prezentat în costumul actual al nostru, un costum autentic, şorţul cu piană fetele, iar bărbaţii au purtat cămăşi mai înflorate, pălăria cu zgărdan şi flori aplicate, la care au purtat cureaua de mărgele” a declarat Cornelia Butilcă, coordonator al Ansamblului „Hodăceana”.

Diplomă pentru autenticitate
Festivalul a fost compus din mai multe secţiuni: dansul popular al ansamblurilor, interpretare vocală, instrumentală, meşteşuguri populare şi o secţiune de pricesne. Ansamblul „Hodăceana” nu a impresionat doar cu suita de jocuri, ci şi prin costumele autentice purtate. „Am primit diplomă pentru originalitatea şi autenticitatea jocurilor prestate, dar şi a costumelor populare” a mai precizat Cornelia Butilcă. Festivalul concurs s-a bucurat de prezența a peste 1200 de participanţi, Ansamblul „Hodăceana” prezentându-se în concurs cu 9 perechi.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Social Culturală „Suflet Transilvan”, împreună cu alte instituții de cultură și administrație locală şi își propune sprijinirea tinerelor talente, dar și crearea unui mediu de întâlnire a iubitorilor de folclor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*