Vacanță în vacanță la Muzeul Județean Mureș

În această vară, suntem așteptați în vacanță la muzeu. În perioada iulie – august, de marți până vineri, între orele 10.00 – 12.00 au loc activități pentru copii, dar și expoziții la secțiile Muzeului Județean Mureș.
La secția de Etnografie și Artă Populară vor fi organizate ateliere de lucru destinate în special copiilor aflați în vacanța de vară, dar la care pot lua parte și adulții. La alegerea tematicii atelierelor, sursă de inspirație este expoziția ”Anna – Destin de femeie în secolul XX”, expoziție organizată de Muzeul ”Haaz Rezso” din Odorheiul Secuiesc. Informații și programări la telefon 0365 440 427, coordonator activități Livia Marc și Tatai Orsolya.
La Muzeul de Științe ale Naturii este organizată ”Școala de vară la muzeu”, aflată la ediția a VII-a, unde se vor desfășura diferite activități provenind din tematici precum lumea ciupercilor, lumea mamiferelor, Muzeul – în spatele ușilor închise, lumea dinozaurilor, curtea muzeului – sub lupă. Informații și programări dr. Mihaela Sămărghitan, 0740 187 873.
Și Muzeul de Istorie și Arheologie din Cetatea Tîrgu-Mureș pune la dispoziție activități pentru cei care preferă să petreacă vacanța aici, dintre care amintim: să construim cetate, Dinozauri – ouă, schelete, trilobiți comestibili, ce ne povestesc oasele, săpături paleoprăjituristice, cu microscopul printre oase, bastionul dogarilor, scrisul și scrierile, de la fum la telefon etc. Pentru informații și programări aveți la dispoziție telefonul 0747 773 299, coordonator activități Angela Sâplăcan.
Taxa de participare este de 5 lei pe activitate.

C.Ș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*