Noua administrație locală din Reghin

Maria Precup „Suntem trimiși să îi reprezentăm pe cetățenii municipiului Reghin”

Maria Precup și-a preluat noul mandat de primar sâmbătă, 25 iunie, fiind emoționată până la lacrimi, mai ales în momentul în care sala a aplaudat-o îndelung, în semn de mulțumire pentru reușita acesteia, în data de 5 iunie. „Vă asigur că va fi o echipă puternică, îmi doresc ca toți dintre noi să uităm de culoarea politică și să știm că suntem trimiși să îi reprezentăm pe cetățenii municipiului Reghin, indiferent de culoarea politică, indiferent de etnie, noi gestionăm bugetul la care au contribuit cu toții. Prioritățile noastre vor fi un cumul din platforma electorală a fiecăruia, vom lua ce este mai important și mai bun” au fost cuvintele primarului municipiului Reghin, Maria Precup, la depunerea jurământului.

Mark Endre, noul viceprimar al Reghinului „sper să termin cu demnitate acest mandat”

„Mulțumesc în primul rând colegilor consilieri pentru votul de încredere și pentru acei colegi care nu m-au votat, îi respect la fel. O onoare deosebită pentru mine să mă aflu în fața dumneavoastră, vă promit că voi fin sincer și corect, voi trata cetățenii cu respect și demnitate, indiferent de etnie și sper ca aportul meu să aducă beneficii dezvoltării și chiar echilibru în municipiul Reghin. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc și doamnei primar că a acceptat persoana mea pentru funcția de viceprimar și sper să putem lucra împreună, să putem dezvolta orașul și vreau să mulțumesc familiei mele pentru susținere, chiar și părinților pentru educația primită că altfel, poate nu aș fi putut fi aici. Sper ca la sfârșitul mandatului meu, să termin cu demnitate acest mandat”.

Gliga Vasile Ghiorghe despre coaliția PSD-UDMR la nivel județean

”Mă simt foarte responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Județean și Primăria Reghin. E o decizie majoră pentru PSD Mureș de a colabora cu UDMR, pentru că votul obținut și la CJ cu cel mai mare număr de mandate, 15 față de 10 ale noastre și la Reghin faptul că au 7 consilieri și noi 8, ne obligă pentru proiecte majore să facem o majoritate, să nu ne încurcăm pe viitor. De multe ori în viață, faci ceea ce trebuie, nu ceea ce vrei. Dar ca să poți să faci ceea ce trebuie, am considerat că noi trebuie să facem această coaliție. Avem oameni de valoare, Maria Precup are experiență, are proiecte depuse pentru a continua ceea ce și-a propus, poate mai mult decât a făcut în cei patru ani. Cred că e o măsură înțeleaptă. Îi doresc putere de muncă, sănătate și peste 4 ani să ne așteptăm la schimbări mai mari decât până acum”.

Alexandru Petru Frătean

„Pot spune, dintr-o experiență de peste 20 de ani în administrație, că eu constat o evoluție în ceea ce privește calitatea oamenilor care ajung să fie consilieri, primari, viceprimari, dincolo de faptul că, într-o bună măsură, își continuă activitatea, asta înseamnă o experiență cumulată în general pozitivă și importantă pentru comunitate. Văd și figuri noi care vin pe baza unor modele serioase. Mă bucură ceea ce constat, îi văd foarte serioși, îi văd dedicați comunităților, își doresc să facă treabă. Nu am sesizat foarte multe ascunzișuri în comportamentul lor și asta mă bucură foarte mult. Discursul duplicitar a început să dispară, ipocrizia în politică de care am avut parte acum 10-15 ani, era cumplită, una vorbeam și alta se întâmpla în spate, s-au uitat pentru că e clar, nu duce la nimic bun. Sunt optimist în ceea ce privește calitatea administrației publice locale din județul Mureș și din România. Le transmit pe această cale să aibă mintea deschisă spre a crea bunăstare comunităților pe care le reprezintă și mult succes în implementarea proiectelor pe care le au”

Nagy Andras „în Reghin există două partide care biruie încrederea locuitorilor: PSD și UDMR”

Alegerea noului viceprimar a reprezentat un alt aspect important de pe ordinea de zi a ședinței realizate în sala mare a Casei de Cultură „dr. Eugen Nicoară”, propunerea venind din partea UDMR. Nagy Andras a fost cel care a vorbit din partea UDMR, în cuvântul său, mulțumind reghinenilor care au votat candidatura sa la alegerile din 5 iunie „analizând rezultatele alegerilor locale, am constatat următorul lucru: în Reghin există două partide care biruie încrederea locuitorilor municipiului Reghin, PSD și UDMR. Scorul a fost strâns, acest lucru pentru noi înseamnă că populația din Reghin are încredere în noi, apreciază eforturile și munca noastră depusă în administrația publică locală. Acesta e motivul care ne îndreptățește să luăm parte și în conducerea administrației locale”, au fost cuvintele consilierului local Nagy Andras, care l-a propus totodată pe colegul său de partid, Mark Endre, pentru funcția de viceprimar. În urma votului secret al consilierilor proaspăt instaurați în funcție, a rezultat faptul că din cei 18 consilieri locali prezenți, 16 au fost pentru Mark Endre, două voturi fiind anulate.

Iată care sunt cele patru comisii din cadrul Consiliului Local Reghin, precum și felul în care cei 19 consilieri locali au fost distribuiți:

cl 2016 - 2020Comisia JURIDICĂ
(Comisia pentru administrarea publică locală juridică, apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, a ordinii publice, relații cu cetățenii și probleme ale minorităților, de asociere cu alte consilii locale și agenți economici din țară și străinătate, de stabilire a legăturilor de colaborare, cooperare și înfrățire cu localități din țară și străinătate)
Bodő Zoltan (UDMR)
Făgărășan Iulius (PNL)
Kelemen Szobolcs (UDMR)
Pădurean Mihai (PSD)
Pușcaș Alexandru (PSD)

Comisia ECONOMICĂ
(Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat al municipiului Reghin, servicii și comerț)
Cengher Ionuț (PNL)
Danciu Gavril (PSD)
Horvath Daniel (UDMR)
Luca Daniela (PSD)
Nagy Andras (UDMR)

Comisia de URBANISM
(Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecția mediului, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură)
Kelemen Szabolcs (UDMR)
Marian Ovidiu (PSD)
Mark Endre (UDMR)
Pui Dragoș (PSD)
Rus Dan Dorul (PMP)

Comisia de CULTURĂ
(Comisia de învățământ, sănătate, cultură, culte și protecție socială, tineret și sport)
Bîndilă Claudiu (PNL)
Demeter Maria (UDMR)
Grama Florina (PSD)
Horea Gheorghe (PSD)
Tudor Veronka (UDMR)

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*