PSD Mureș a primit cea mai ridicată încredere de la alegătorii mureșeni

În urma numărătorii voturilor, PSD Mureş a obţinut la  Consiliul Judeţean Mureş 55.541 voturi, cu 2.997  peste  alianţa PNL Mureş, reuşind să obţină, în mod direct, 10 mandate de consilieri judeţeni.  PNL a obţinut 9 mandate în mod direct şi unul la redistribuire, iar UDMR a luat 14 mandate directe şi unul prin redistribuire.
Totalul voturilor mureşenilor date pentru candidaţii PSD la funcţia de primar în judeţul Mureş este de 53.757, iar PNL a obţinut 42.788. Şi la acest capitol PSD a obţinut cu 10.969 mai multe voturi decât alianţa PNL.
Este cel mai bun rezultat obţinut de  PSD  în judeţul Mureş de până acum, după ce, în 2008 a obţinut 35.000 de voturi şi 6 mandate de consilieri judeţeni.
„Pentru PSD Mureş este un moment de mare bucurie, pentru că ne-am realizat ţinta autoimpusă, aceea de a fi cel mai puternic partid românesc din judeţul Mureş. Avem aproape 3.000 de voturi peste PNL, avem o primărie, Sighişoara, pe care am câştigat-o nesperat, pe lângă celelalte două primării mari, Reghin şi Luduş, avem primari în 23 de comune, avem două comune în care nu am avut primari înainte, la Band şi Iclănzel. Acest rezultat ne permite ca la nivel de judeţ să putem negocia, atât la nivel de Consiliu Judeţean cât şi la celelalte consilii locale, pentru a avea forţa necesară pentru a dezvolta comunităţile locale”, a declarat deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş.
PSD Mureş a reuşit să câştige lupta electorală în două municipii ale judeţului, Sighişoara, Reghin, un oraş –  Luduş, şi în 23 de comune:  Albeşti, Apold, Băgaciu,  Band,  Băla, Beica de Jos, Batoş,  Cuci, Deda,  Fărăgău, Grebenişu de Câmpie, Ibăneşti, Iclănzel, Lunca, Răstoliţa,  Ruşii Munţi, Şăulia,  Stânceni,   Sâncraiu de Mureş,  Tăureni, Vânători, Viişoara şi Voivodeni.
(L.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*