„Abonament pentru Comunitate” a ajuns la ediţia a III-a

IMG_5007Fondul Comunitar Reghin a organizat cea de-a III-a ediţie a evenimentului “Abonament pentru Comunitate”, acesta fiind dedicat reghinenilor care îşi doresc să schimbe ceva în comunitatea în care trăiesc, donând în fiecare lună o anumită sumă de bani. “Abonament pentru Comunitate” aduce în faţa abonaţilor proiecte cu un suflu nou . Proiectele prezentate în faţa abonaţilor au fost „Hipoterapie” propus de Clubul Rotary Reghin şi „Arta pe înţelesul copiilor” iniţiat de către Asociatia K’ARTE.

Hipoterapia

În Reghin şi împrejurimi există mulţi copii cu dizabilităţi şi afecţiuni psihice şi locomotorii, astfel acest proiect va susţine 10 copii din Reghin cu acest tip de afecţiuni într-un program pentru 2-3 luni unde aceştia vor beneficia de tratament prin hipoterapie. Din fericire pentru acești copii, ei pot beneficia de o metodă inedită şi anume hipoterapia, chiar în Reghin, la centrul de echitaţie condus de inginer Barabasi Zoltán. Din experienţa primelor sesiuni de hipoterapie, iniţiatorii au ajuns la concluzii pozitive din partea celor implicaţi direct cât şi a părinţilor copiilor. Au fost rezultate clare de îmbunătăţire a mişcărilor locomotorii, de personalitate şi nu numai.  Atelierele se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, anul 2016 fiind cel de-al patrulea an consecutiv în care se derulează proiectul Hipoterapia.

Arta pe înţelesul copiilor

Al doilea proiect propus în cadrul evenimentului a fost „Arta pe înţelesul copiilor” având ca scop familiarizarea unui număr cât mai mare de tineri cu practicile artei contemporane şi cu valorile pe care aceasta le promovează: spiritul critic, ludic, umorul, ironia etc. Atelierele de artă propuse Reghinului se vor desfăşura în perioada 8-12 august 2016 şi fac parte din proiectul de artă „Pădurea Rotundă”, proiect în care Asociaţia K’ARTE invită o parte dintre cei mai relevanţi tineri artişti contemporani. Iniţiatorii consideră că familiarizarea cu practicile artei contemporane este  importantă pentru dezvoltarea spiritului civic, motiv pentru care aceştia propun facilitarea întâlnirilor între copii şi limbajele artei contemporane. “Am derulat în ultimii doi ani în cadrul taberei noastre şi aceste ateliere pentru copii şi am observat un interes crescut în rândul lor, de aceea vrem ca în acest an să le facem şi mai bine şi sperăm să placă comunităţii ceea ce facem noi” a precizat Eliodor Moldovan,  Asociaţia K’ARTE. Atelierele se vor desfăşura pe parcursul a cinci zile, pe platoul de la Pădurea Rotundă, dar şi în arealul mai larg al pădurii unde participanţii se vor familiariza cu limbajul artei contemporane.

Dora PATRON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*