Muncă, implicare și comunicare alături de cetățeni, pentru cetățeni

După ce a rezolvat situția instituțiilor din comună, prin achiziționarea și modernizarea lor, Dumitru Cotoi, primarul comunei Batoș și-a focalizat investițiile înspre dezvoltarea nivelului de trai al comunității pe care dorește să o conducă și după 5 iunie, ziua alegerilor locale. Care sunt prioritățile, dar totodată cum va reuși să realizeze tot ceea ce și-a propus, aflăm chiar de la acesta.

Rep.: Cum ați câștigat încrederea cetățenilor?
Cotoi Dumitru: Prin muncă, implicare și ducerea la bun sfârșit a tuturor investițiilor pe care le-am propus cetățenilor pentru dezvoltarea comunei Batoș. Comunicarea cu aceștia a fost modalitatea prin care am făcut prioritizarea în investițiile pe care le-am realizat în comună, investiții care se văd cu ochiul liber, investiții pe care cetățenii le-au dorit.

Rep.: Ați reușit să realizați un echilibru între investițiile din cele patru localități?
Cotoi Dumitru: În decursul mandatelor de primar, în fiecare localitate am realizat câte ceva, am avut investiții, dar pot să spun și trebuie să spun că ne-am focalizat energia și investițiile în ultima perioadă înspre satul Uila, care a fost rămas mult în urmă față de celelalte sate. Acum, în urma investițiilor realizate aici, pot să spun că s-a realizat un echilibru, fiecare localitate a beneficiat de un minim necesar pentru o viață mai bună a locuitorilor. Pentru ei, realizarea drumului comunal a fost un moment mult așteptat, acum legătura dintre Uila și Batoș e foarte bună. Investiția în acest drum a fost neglijată de ceilalți primari, motivând că populația e mai puțină la Uila. Introducerea apei în Uila, achiziționarea și modernizarea Căminului Cultural și a Școlii din Uila sunt lucruri care am considerat că sunt extrem de necesare pentru cetățenii de aici. Am investit mai mult în satul Uila, care era uitat de administrațiile mai vechi, din dorința de a le oferi cetățenilor de acolo șansa de a avea anumite condiții, pentru că și ei trebuie să beneficieze de bugetul la care contribuie prin plata impozitelor. Am considerat că nu trebuie făcută o discriminare între cetățenii dintre localitățile aparținătoare comunei Batoș și atunci, împreună cu Consiliul Local, am încercat să facem acest lucru pentru cetățeni.

Rep.: Care e relația dintre primar și Consiliul Local la nivelul comunei Batoș?
Cotoi Dumitru: Vreau să vă spun ceva: dacă nu ai echipă, care să te susțină și să nu-ți blocheze proiectele, să vină cu idei bune, atunci nu poți evolua. Ești tot timpul cu hotărâri neluate, cu frâne și piedici. Noi chiar nu avem nevoie de acest lucru, mai ales că urmează perioada în care se vor putea obține multe finanțări și sperăm că se va da drumul de la Ministerul Fondurilor Europene la aceste finanțări. Noi nu avem nevoie în perioada următoare de consilieri care să se opună acestor finanțări și lucrări, să se opună dezvoltării comunei Batoș. Am avut parte de un consiliu local bun, în mare parte, dar am nevoie de mai mult.

Rep.: Cum vedeți funcția de primar, după experiența mandatelor de până acum?
Cotoi Dumitru: Funcția de primar, dinafară se vede o funcție importantă, un om cu putere. Așa credeam și eu, că o să ajung primar și o să fac tot ce trebuie, însă odată ajuns acolo, vezi că prima piedică este lipsa banilor. Niciodată nu o să ai bani suficienți încât să poți să faci tot ceea ce îți dorești, pentru că noi, aleșii locali, ne dorim să avem cât mai multe realizări, să rămână în urma noastră ceva. Dar, din păcate, odată ce ai ajuns edil local, vezi câtă birocrație, câte documente, câți bani îți trebuie pentru a realiza ceva și îți dai seama de faptul că nu poți face nimic de unul singur. Trebuie oamenii să înțeleagă că fără echipă nu se face nimic. Eu mereu promovez faptul că am avut un consiliu local bun și o înțelegere extraordinară cu viceprimarul și angajații din primărie. Dacă nu există aceste lucruri, nu se poate face mare lucru pentru cetățeni. Sunt și acum persoane care consideră că primarul are o putere mare. Nu mai este primarul ceea ce a fost înainte de Revoluție.

Rep.: Un gând pentru cetățenii comunei Batoș.
Cotoi Dumitru: Consider din discuțiile cu cetățenii că le-am câștigat încrederea prin realizările pe care le-am făcut în comuna Batoș. Sunt convins că vor fi alături de mine ca să putem duce la capăt ceea ce am început împreună. Am nevoie de o echipă care să mă susțină în proiectele și ideile pe care le am pentru dezvoltarea comunei Batoș. Poate nu am reușit să mulțumesc pe toată lumea, așa cum mi-am dorit, dar cu siguranță voi încerca în viitor să ajung să satisfac nevoile tuturor cetățenilor din comuna Batoș.

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*