Drumurile de exploatație agricolă vor fi reabilitate la Crăiești

Comuna Crăiești este una dintre acele comune care în acest an a primit de la bugetul de stat suma de 6000 de lei. Cum a reușit să supraviețuiască, dar mai mult, să realizeze și investiții în comună, aflăm chiar de la primarul Vasile Vereș, care ocupă această funcție de trei mandate.

Rep.: De ce ați intrat într-o nouă cursă electorală?
Vereș Vasile: Motivul care m-a determinat să candidez pentru al patrulea mandat este faptul că am încă lucrări mari în derulare și care urmează în perioada imediat următoare să înceapă a se derula și cred că atâta vreme cât încă am de lucru, mi-am permis să îmi mai depun candidatura pentru un nou mandat.
Rep.: Nu vă e teamă de nesiguranța care e adusă de această funcție? Vedem în presă atâtea cazuri de la DNA.
Vereș Vasile: Nu mi-a fost niciodată teamă și nici nu îmi este teamă. DNA-ul trebuie să își facă treaba lui, noi trebuie să ne facem munca noastră. Nu am motive pentru care să îmi fie teamă, pentru că consider că am respectat, respect și voi respecta legea în continuare. Atâta timp cât cunoști legile, ai în jur oameni alături de care să formezi o echipă ce luptă pentru binele comunei, bineînțeles, în temeiul legal, atunci nu are de ce să-ți fie frică.
Rep.: Anul acesta ați primit 6000 de lei. Cum ați reușit să vă descurcați cu acești bani, ba mai mult, să și investiți în continuare în dezvoltarea comunei?
Vereș Vasile: Comuna Crăiești este o comună mică, sub 1000 de locuitori. Bugetul local nu poate să susțină din punct de vedere financiar toate investițiile care se fac în cele trei sate. Avantajul nostru e faptul că, deși suntem o comună mică, reușim să ne autofinanțăm. Aici cred că este și meritul nostru, al celor care în decursul anilor ne-am perindat pe la primărie. Vreau să îi felicit pe ceilalți, cu toate că poate a fost mai greu atunci. Au fost sprijiniți și investitorii care au venit la noi în localitate. Avem doi investitori importanți, care au creat circa 400 de locuri de muncă pentru cetățenii comunei Crăiești. Ne autofinanțăm. Bugetul primit de la stat pentru anul 2016 este de 6000 de lei, într-adevăr, bani suficienți pentru achiziționarea hârtiei de scris, pot să zic. Restul sunt venituri propri. Dacă stau să mă gândesc că alți colegi primari beneficiază de câte 10-12 miliarde de lei vechi și noi nu beneficiem de nimic de la bugetul de stat, mă trec fiorii, dar nu am ce face, astea sunt legile și trebuie respectate. Au crescut veniturile propri, având investitori în localitate, impozitele pe venituri, pe salarii, pe tot ceea ce intră, o cota intră la bugetul local, iar noi ne descurcăm din sumele care ne intră, din cote defalcate pe impozitul pe venit. Pe lângă asta, am accesat și bani europeni. Am avut construirea terenului de sport și reabilitarea de şcoli, investiții realizate prin Programul Operațional 2007-2013. Am construit o platformă de depozitare a gunoiului de grajd pe fonduri de mediu, deasemenea am construit o platformă de depozitare a gunoiului menajer, o investiție realizată între șase localități, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, bani europeni accesați prin asociație. Alimentarea cu apă am realizat-o pe Ordonanța 7.
Rep.: Ați reușit să mențineți echilibrul între investițiile dintre localitățile comunei?
Vereș Vasile: Am încercat și cred că am și reușit, pentru că am făcut modernizări de cămine culturale pe sate, am făcut alimentări cu apă pe toate cele trei sate. Am sprijinit cultele, iar acum lucrăm la drumuri, străzi interioare care o parte din ele se regăsesc și în satele aparținătoare comunei. Drumurile de exploatație agricolă vor deservi întreaga comună, am încercat să facem în așa fel încât întreaga comună să beneficieze de resurse financiare la care contribuie și cetățenii, prin plata impozitelor și a taxelor locale.
Rep.: Care este mesajul dumneavoastră pentru cetățenii comunei?
Vereș Vasile: Să gândească foarte bine în momentul în care intră în cabina de vot la ceea ce își doresc. Sunt sigur că majoritatea își doresc continuarea și prosperitatea comunei, pe asta mizez și eu ca și candidat din discuțiile cu cetățenii, care mi-au dat un impuls să candidez. Aveam nevoie de acest lucru deoarece, așa cum spuneam și la început, este destul de greu. Să aleagă ceea ce dânșii cred că este mai bine pentru comuna lor.

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*