Crearea locurilor de muncă în vizor

13211179_1387603467932486_853353485_oIntrat în politică din 1992, sub sigla Partidului România Mare, Pădurean Sorin Pompei a reușit să fie la cârma comunei Petelea vreme de 8 ani. Acum, când ne bat alegerile la ușă, edilul va candida din nou. De această dată, susținut de Partidul Național Liberal. De ce a trecut de partea liberalilor, dar și care sunt proiectele de viitor pentru dezvoltarea comunei Petelea sunt subiectele pe care vi le prezentăm în ediția de azi.

Rep.: De ce PNL și nu un alt partid politic?
Pădurean Sorin Pompei: Am activat până în acest an la Partidul România Mare, dar după desființarea acestuia, în 2016, am luat decizia de a merge înainte alături de Partidul Național Liberal. Consider că PNL-ul este un partid serios, cu oameni inteligenți, culți, integrii, care știu ce vor și nu fac rabat de la lege. Lucrul acesta e important pentru mine, anume respectarea legilor acestei țări.
Rep.: Ce reprezintă pentru Pădurean Sorin Pompei funcția de primar?
Pădurean Sorin Pompei: De 3 ori răspundere. A fi primar înseamnă a fi unul din cei mai buni gospodari ai satului. A fi primar înseamnă să cunoști administrație, să știi ce trebuie despre domeniul construcțiilor, despre infrastructură, chiar și contabilitate și legislație. A fi primar înseamnă a fi o persoană universală, care să știe ce trebuie din fiecare domeniu în parte.
Rep.: A fi primar înseamnă și a beneficia de încrederea cetățenilor. Cum ați dobândit acest sentiment?
Pădurean Sorin Pompei: Am câștigat încrederea oamenilor în momentul în care aceștia au văzut că munca mea în primărie nu e degeaba, au văzut că se muncește, au văzut realizări majore în comună. Am dovedit că putem și prin forțe proprii să facem îmbunătățiri în această comună. Sunt oameni care au apreciat foarte mult introducerea canalizării, chiar dacă este o investiție care nu se vede la suprafață, dar care se simte în confortul din viața de zi cu zi. Chiar mi-au spus anumite persoane că degeaba te chinui să faci o lucrare care nu se vede la suprafață, pentru că mai mult ai avea de câștigat din punct de vedere electoral dacă ai pune coșuri de gunoi, de exemplu, pentru că ele se văd. Pentru omul care nu își dă seama, mai importantă ar fi această investiție, decât canalizarea. O investițe de 200 de milioane de lei, față de o investiție de 20 de miliarde de lei care nu e la suprafață. Sunt oameni care apreciază ceea ce e necesar în sat, știu ce înseamnă o canalizare, știu cât de importantă e introducerea apei, sunt conștienți de dotările pe care le poți face cu banii publici pentru a te ridica la nivelul cerințelor din ziua de azi.
Rep.: De ce candidați acum?
Pădurean Sorin Pompei: Pentru a nu da posibilitatea altor persoane să distrugă ceea ce am început.
Rep.: Cu ce vreți să continuați?
Pădurean Sorin Pompei: Îmi doresc să ofer condiții bune de trai cetățenilor mei, prin diferite proiecte pe care le avem deja începute, dar care mai au nevoie de prezența mea în această funcție. Am inițiat demersurile pentru intrarea în posesie a 47 hectare de pădure în zona Mociar, pădure care va genera venituri comunei. Așa cum am reușit să întăbulez terenurile aparținând primăriei, respectiv pășunea Câmpul Cetății, cu o suprafață de 96 de hectare, terenul de sport și Târgul Comunal, la fel voi reuși să realizez și Planul Urbanistic General al comunei. Deasemenea, voi continua modernizarea trotuarelor în Petelea și vreau să intrăm în posesia drumului principal din comună, pentru a putea să îl reabilităm, acesta aparținând momentan Companiei Naționale de Drumuri a României. În acest sens, am inițiat demersurile necesare și sper ca în cel mai scurt timp să putem obține aprobarea, pentru a începe reabilitarea sa. Îmi doresc să continui proiectul cu canalizarea, extinzând rețeaua de apă și canal și în alte zone, aprobările fiind deja obținute. Vreau să construim o bază sportivă aici la Petelea și să reamenajăm spațiile de joacă pentru copii, precum și implementarea unui proiect de extindere a Grădiniței. Nu voi lăsa deoparte sprijinirea persoanelor nevoiașe și a celor vârstnice și aici mă refer la colaborarea cu Asociația Marimed-Îngrijiri la domiciliu, o asociație de serviciile căreia cetățenii vor beneficia din plin. Atragerea și accesarea de fonduri europene va fi mereu în atenția mea, deoarece comunitatea europeană are bani, trebuie doar să îi știm aduce înspre comunitățile noastre. Am realizat astfel de proiecte, cunosc procedura și voi continua să aplic pentru ele, deoarece îmi doresc dezvoltarea comunei din punct de vedere economic și social și bineînțeles, voi sprijini, alături de consiliul l-ocal, atragerea investitorilor cu scopul de a crea locuri de muncă pentru cetățeni.

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*