UDMR propune Siguranţă, Consens şi Dezvoltare

Programul electoral al Uniunii Democrate Maghiare din România, filiala Reghin, a fost gândit după o analiză atentă a administraţiei locale din ultimii patru ani. Membrii partidului au stabilit foarte bine obiectivele care trebuie îndeplinite pentru ca municipiul Reghin să se poată dezvolta. Aceştia consideră că un oraş puternic se poate construi prin crearea mai multor locuri de muncă, o infrastructură bine gândită, acordând o atenţie deosebită şi tinerilor.

13161472_10207470639618576_1118197698_o

Reghinul, oraş modern şi primitor

Pentru dezvoltarea municipiului, UDMR propune găsirea unei soluţii pentru devierea transportului greu din oraş, fluidizarea traficului rutier prin amplasarea mai multor sensuri giratorii, înlocuind semafoarele, treceri de pietoni dotate cu iluminat propriu, înlocuirea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare, montarea subterană a cablurilor electrice, tv, telefonie etc. Programul electoral cuprinde şi modernizarea centrului municipiului, construirea mai multor piste de biciclete şi amenajarea unui spaţiu de agrement în zona Canalului Morii.

Siguranţa publică este o problemă majoră pentru care se propune instalarea unor camere video în zonele cu risc crescut de infracţionalitate şi repunerea în funcţiune a secţiei de Poliţie din Apalina. Conform Programului Electoral „un primar competent ştie că are sarcina de a opri degradarea monumentelor istorice” iar printr-un plan de acţiune creat împreună cu specialişti,  centrul istoric să fie restaurat.

Şanse reale pentru tineri, prin crearea unor centre de afaceri şi facilităţi prin care aceştia să simtă că îşi pot întemia o familie şi dezvolta un cămin chiar în propriul oraş, sunt obiective pe care Uniunea Democrată Maghiară din România îşi propune să le îndeplinească.

Spaţiile de recreere sunt o altă prioritate pe care UDMR o are în vedere prin continuarea proiectului „Parc Nou” în zona Pădurii Rotunde, un spaţiu dedicat tuturor categoriilor de vârstă şi renovarea complexelor sportive.

Comunitatea de rromi aparţine Reghinului şi trebuie integraţi în societate prin programe sociale scăzând astfel rata şomajului şi abandonul şcolar, UDMR consideră că este responsabilitatea administraţiei locale şi a comunităţii de a contribui la integrarea acestora.

Proiectul construirii unui nou spital este un vis pe care candidatul UDMR la funcţia de primar, Nagy Andras  îşi propune să-l ducă la bun sfârşit „Reghinul are nevoie de un spital modern în conformitate cu normele europene. Proiectul acceptat în 2008, trebuie dus la bun sfârşit. Acesta prevede construirea unui spital nou cu toate secţiile necesare, inclusiv helioport. Nu agreez ideea construirii unui spital mai mic în incinta actualului spital”, a declarat Nagy Andras. În viziunea UDMR şi turismul merită o atenţie deosebită deoarece Reghinul şi împrejurimile au o istorie bogată, iar turiştii trebuie să descopere bogăţia acestor locuri.

Dora PATRON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*