Săli noi de clasă pentru elevii Liceului Tehnologic „Ioan Bojor ”

Patru săli de clasă noi, mobilier modern şi grupuri sanitare sunt puse de acum la dispoziția elevilor Liceului Tehnologic „Ioan Bojor ” din Reghin.

13214742_1387602897932543_1197105083_oSuplimentarea sălilor de clasă reprezintă o necesitate pentru instituţie, deoarece, până acum procesul instructiv-educativ se desfăşura pe două schimburi, ceea ce constituia o problemă majoră, atât din punct de vedere al calităţii procesului educativ cât şi a faptului că majoritatea elevilor sunt navetişti, iar mulţi dintre ei nu au mijloacele necesare de transport pentru schimbul doi.
Investiţia constituie o realizare importantă pentru instituţia de învăţământ, care se confrunta de mulţi ani cu insuficienţa sălilor de clasă. Elevii Liceului Tehnologic „Ioan Bojor” vor frecventa de acum cursurile instituţiei, doar într-un singur schimb, cel de dimineaţă, acest lucru ducând la creşterea calităţii procesului educativ. Inaugurarea noului etaj, s-a desfăşurat în cadrul unei festivităţi, la care au luat parte atât reprezentanţii administraţiei locale cât şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Județean Mureş. Investiţia s-a realizat din fonduri guvernamentale obţinute în anul 2014, pentru proiectul depus de către instituţia de învăţământ reghineană.
„Sunt săli noi, luminoase şi frumoase, de calitate, iar recunoştinţa noastră este că aceste investiţii considerabile se vor întoarce înzecit pentru comunitatea din Reghin. Elevii noştri sunt întâlniţi în magazinele mari din oraş, la bănci, brutării, societăţi comerciale şi pompieri, ceea ce dovedeşte utilitatea acestora pentru municipiu” a declarat Alexandrina Lupescu, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Bojor ”.
Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” este singura instituţie de învăţământ din municipiu, care a reuşit să obțină în 2014 finanţarea din fonduri guvernamentale, având deja proiectul pregătit. Investiţia finalizată este în valoare de aproximativ o sută de mii de euro.

Laura PAŞCAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*