Reabilitări majore la Căminul Cultural şi Grădiniţa din Bistra Vale

Venirea primăverii a constituit moment de mare bucurie pentru locuitorii din Bistra Mureşului, mai exact, pentru cei din Bistra Vale, unde s-a inaugurat un spaţiu dedicat culturii şi educaţiei.
Un Cămin Cultural renovat în totalitate, o Grădiniţă modernă cu centrală termică de cea mai bună calitate sunt doar câteva dintre noutățile de care vor beneficia locuitorii din Bistra Mureșului.
Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, năpădiţi de curiozitate şi emoţie locuitorii, cu mic cu mare au venit la inaugurarea Căminului Cultural şi a Grădiniţă din Bistra Vale.
Oficialităţile locale au tăiat panglica noului edificiu în prezența cetățenilor, care au ținut să fie alături de autorități la inaugurarea Căminului Cultural și a Grădiniței. O lucrare amplă, de cea mai bună calitate şi cu o mare necesitate va sta de acum la dispoziţia locuitorilor din zonă. „Căminul Cultural de aici a suferit modificări în sensul măririi sălii de spectacol,  a realizării unei bucătării şi a unei săli noi de grădiniţă în aceeaşi clădire. Cetăţenii de aici au aşteptat acest moment, deoarece Bistra Vale este o zonă în care tradiţiile sunt păstrate cu sfinţenie şi trebuie transmise generaţiilor viitoare” a declarat primarul comunei Deda, Lucreţia Cadar.
Preşcolarii din această zonă vor avea de acum posibilitatea să-şi desfăşoare activităţile educative într-un spaţiu modern, dotat cu încălzire centrală şi toate materialele necesare unui proces fructuos de învăţământ.
Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfinţire, urmată de un spectacol folcloric, în care au evoluat solişti locali şi Ansamblul folcloric „Cununa Călimanilor” din Deda. Evenimentul a adus zâmbetul şi mulţumirea pe feţele locuitorilor din zonă.
Toate aceste investiţii aduc atât un plus de imagine cât şi o creştere a nivelului de trai și de dezvoltare a zonei.

Laura PAŞCAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*