La Gurghiu, infrastructura a fost prioritară

Aflat la cel de-al treilea mandat de primar în comuna Gurghiu, Laurențiu Boar ne-a vorbit despre începuturile sale în această funcție, dar și de răutățile la care trebuie să facă față din partea unor cetățeni care își doresc, probabil, funcţia de primar.

Rep.: Cum au fost începuturile în acest domeniu?
Boar Laurențiu: Sincer, nu am dorit să candidez pentru că funcția de primar nu am văzut-o ca pe una respectată. Era denigrată, probabil din cauză că nu se făcea nimic în comuna noastră. Efectiv am vrut să evit să candidez de primar, deși în anii `96 am avut susținători și oameni care au apelat la mine ca să candidez de primar, dar deși în unele cazuri erau foarte aproape să mă convingă, am renunțat, tocmai pentru acest lucru. Eu aveam o meserie foarte frumoasă, meseria de veterinar, căruia îi eram foarte dedicat, eram respectat de oameni și întotdeauna, indiferent de zi sau de oră, eram prezent la datorie și pentru acest lucru, oamenii mă apreciau și îmi spuneau ”Dumnezeu să îți ajute ție și familiei tale”. În 2004, s-a făcut un sondaj la nivel de comună, de către PSD, partid în rândurile căruia eram la vremea respectivă, în care am fost și eu cuprins, alături de primarul de atunci și fostul primar de dinaintea sa, cât și ceilalți candidați care erau în cursa electorală la acel moment. În sondaj am ieșit pe primul loc, și cum a fost sondajul făcut, așa ne-am și clasificat procentual, după primul tur de scrutin. PSD a organizat o ședință, unde s-a prezentat acest sondaj și s-a propus de către fostul deputat, Pavel Todoran ca eu să candidez, fiind cel mai bun cotat, iar ceilalți să facă o echipă lângă mine și să mă sprijine. Cu ajutorul oamenilor din comună care m-au cunoscut, cât și cu echipa de oameni serioși care am avut-o lângă mine, am câștigat alegerile în iunie 2004. Trebuie să vă spun că nu sunt un mare credincios, dar cred în Dumnezeu, iar atunci când s-a discutat că se va face un sondaj și cel care iese primul va fi candidatul PSD-ului, seara, când mă puneam în pat, mă rugam să nu fiu eu acela care va fi pe primul oc. Dar uite că soarta a vrut ca eu să fiu primar.

Rep.: Care sunt domeniile în care ați investit cel mai mult?
Boar Laurențiu: Cred că nu e cazul să vă vorbesc despre investițiile pe care le-am făcut în comună, pentru că oamenii le văd și le simt. În primul rând m-am axat pe infrastructură și utilități. În primul mandat s-a asfaltat drumul Orșovei și Glăjăriei, cu o lungime de aproximativ 16 kilometri, s-au reabilitat toate Şcolile și Grădinițele din comună, copiii au condiții ca și la oraș, dar din păcate, multe s-au închis pentru că în 2010 s-a modificat legea și finanțarea este per elev, banii sunt insuficienți pentru asigurarea salariilor cadrelor didactice, pentru că norma pe o clasă este de minim 20 de elevi. Am început lucrarea de alimentare cu apă, care a fost aproape finalizată, Glăjărie, pe Ordonanța 7 a Guvernului, cu o valoare de 40 de miliarde, sediul admnistrativ care a fost inaugurat 2008, până atunci funcționam într-o chirie. Construind această Primărie, ea este casa reprezentativă a comunei noastre și am creat și condiții de muncă pentru funcționarii publici pentru că este imposibil ca să ai 2-3 servicii într-un birou, când intră cineva cu o problemă, deranjează pe toată lumea de la munca ce o făcea. Am pietruit drumurile laterale, străzile.

Rep.: Credeți că cetățenii și le vor aminti în momentul în care vor intra în cabina de vot?
Boar Laurențiu: Sunt convins că cetățenii și le amintesc. Ceea ce mă deranjează foarte mult este minciuna de care opozanții se folosesc, lucru care nu e deloc plăcut. Oamenii îi cunosc pe cei care nu au niciun pic de caracter. Să spui că toate sunt proiectele făcute de vechea conducere, dar că acum au venit banii, e o mare jignire adusă în primul rând la adresa mea, cât și a Consiliului Local și a angajaților din Primărie care au muncit cot la cot pentru a aduce bunăstare comunei. Probabil că la unii oameni ține, chiar dacă le-am explicat în cadrul adunărilor cetățenești pe care le-am realizat în fiecare an. Poate pe unii reușesc să-i păcălească. Eu le-am spus cetățenilor să ceară drept dovadă un proiect sau o hotărâre de Consiliu pentru aceste investiții, să le demonstreze scriptic. Suntem 3 candidați în această cursă electorală. Se încearcă prin fel și fel de mijloace să facă în așa fel încât să nu mai pot să candidez, așa își vede cineva șansa să câștige, pe când normal ar fi ca să spună oamenilor ce a făcut și ce vrea să facă în viitor, nu să mă înlăture pe mine prin mijloace neortodoxe. Contestații de incompatibilitate, sesizări la ANI, dar adevărul e de partea mea și sunt convins că nu o să am nicio problemă. Cu ajutorul cetățenilor și al bunului Dumnezeu, o să fiu în continuare primar și o să ne întâlnim la evenimentele din comuna Gurghiu.

Alexandra COTOI

2 comentarii

 • Nicolae

  Cel mai bun primar din toate timpurile ale comunei Gurghiu, un om care a muncit mult pt aceasta comuna si sper sa o faca tot asa sau mai mult in noul mandat. Inca un hop in comuna canalizarile ai dupa mai raman mici retusuri.

 • Aurora

  De ce ii este frica? Daca e curat, asa cum sustine, n-ar trebui sa se teama!!!
  In ceea ce priveste minciuna, nu cred ca il intrece cineva. A uneltit, a abuzat de functie, a facut sesizari, in special in ultimele doua mandate si a creat zvonuri false, doar ca sa-i inlature pe profesionisti si pe oamenii cinstiti din functii si sa-i inlocuiasca cu apropiatii lui. Imediat nu mai e nicio firma in comuna, cu exceptia celor pe care le sustine, intelectualii sunt denigrati in public, iar in ceea ce priveste scolile, este cunoscut drept „primarul care inchide scoli”.
  Daca cineva nu-l slugareste, este umilit prin faptul ca nu beneficiaza de lucrarile de intretinere a drumurilor publice din apropierea domiciliului sau de alte utilitati controlate de primarie.
  Dupa cum se comporta, consider ca idolul lui este Stalin!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*