George Cutean „…pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de luni întregi de muncă”

13148323_612131475608258_1830216148_oDe loc din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, George Cutean are 16 ani şi este elev în clasa a X-a la Colegiul Silvic din Gurghiu. Alegerea acestui liceu a fost oarecum influenţată de tatăl său, care lucrează în domeniul silvic. „Am ales să fac liceul la “Colegiul Silvic Gurghiu”, deoarece este un liceu cu tradiţie” ne-a mărturisit George.
Ajungând pe tărâmul verde al Văii Gurghiului, s-a îndrăgostit de această zonă, considerând Gurghiul o localitate liniştită „pitorească, cu oameni primitori. Aici mi-am făcut şi câţiva prieteni de nădejde” spune George.
Odată cu prezenţa lui la Colegiul Silvic a venit şi înscrierea în echipajul care a participat la Campionatul Naţional de Competenţe în Silvicultură.
Este prima lui participare la un astfel de concurs, motiv pentru care concursul a adus odată cu el o experienţă nouă din care s-a întors cu noi cunoştinţe. „A fost o experienţă din care am avut multe de învăţat” a declarat George Cutean.
Pentru a putea participa la un astfel de concurs şi a simţi atât tu, ca membru al echipajului, cât şi profesorii care te îndrumă, că eşti pregătit, este nevoie de muncă asiduă. „Pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de luni întregi de muncă şi de o ambiţie puternică. Şi relaţia profesor –elev contează, relaţie ce a fost bazată pe colaborare şi respect reciproc. Spiritul de echipă face toată atmosfera. Consider că proba privitoare la “cepuirea arborelui” a impus o mare dificultate” a mărturisit elevul George.
Câştigarea Campionatului Naţional de Competenţe în Silvicultură a clasat automat echipajul din Gurghiu la Campionatul European. Tocmai din acest motiv, antrenamentul şi pregătirile nu s-au terminat, motiv pentru care „în următoarele două săptămâni până la Campionatul European, eu, împreună cu echipa, o să încercăm să dăm tot ce este mai bun din noi şi să ne îmbunătăţim tehnica de lucru. O calificare pe unul din primele 3 locuri ne-ar aduce o satisfacţie uimitoare”.
Despre George ce se mai poate spune? Categoric este un iubitor de natură, iar în timpul liber îi place să facă plimbări în natură şi îşi doreşte să termine liceul cu brio, iar apoi să urmeze Facultatea de Silvicultură din Braşov.
Întrebări fulger:
Culoarea preferată: Verde
Pasiuni: Vânătoarea
Film, carte sau plimbare în aer liber?: Plimbare în aer liber
Ce ai face dacă ai câştiga la loto premiul cel mare?: Aş folosi banii într-un scop caritabil
Care este cea mai mare frică a ta?: Nu am aşa ceva!
La munte sau la mare? La munte

(C.Ş.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*