Elevii reghineni au spus STOP Bullying-ului

Judeţul Mureş a fost implicat în proiectul „Stop Fenomenului de Bullying” ce s-a desfăşurat în colaborare cu Consiliul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Cluj. Bullying-ul este o formă de abuz fizic şi emoţional realizat intenţionat, repetat şi în dezechilibru de forţe.

DSC_0009

Acest fenomen este des întâlnit în şcoli sau pe stradă şi din păcate chiar în sălile de clasă. Elevii reghineni au ales să se implice şi ei în combaterea acestui fenomen. Proiectul este dedicat elevilor de clasa a VII-a şi a XII-a. Activitatea de stopare a fenomenului s-a desfăşurat în municipiul Reghin, la nivelul fiecărei unităţi şcolare, sub conducerea psihologilor şcolari, unde elevii au urmărit un film de lungmetraj în care a fost prezentat cyberbullying-ul, urmările negative ale utilizării site-urilor de socializare.
„Fenomenul de bullying are pe termen lung consecinţe deosebit de grave în dezvoltarea armonioasă a personalităţii. Felul în care elevii înţeleg să managerieze o emoţie la care este expus, contează foarte mult în felul în care el va acţiona peste ani de zile când va fi pe propriile lui picioare” a declarat psihologul şcolar Demeter Maria, responsabil al Comisiei Metodice a Psihologilor din Reghin. Activitatea de stopare a fenomenului este desfăşurată în municipiul Reghin la nivelul fiecărei unităţi şcolare sub conducerea psihologilor şcolari. În prima etapă a activităţii, elevilor li s-au prezentat filmuleţe şi noţiuni despre ceea ce înseamnă bullyingu-ul, în urma cărora aceștia decid dacă doresc sau nu să participe la următoarele etape. Lucrările elevilor au fost jurizate şi premiate, iar cele câştigătoare au fost trimise la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Mureş.

(D.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*