Amenzi şi confiscări de carne în Piaţa de Joi din Reghin

Odată ce Sărbătorile de Paşte se apropie, controalele s-au înteţit. Astfel că azi (28 aprilie 2016 n.r.) poliţiştii au fost în acţiune pe raza municipiului Reghin, ocazie cu care au desfăşurat o acţiune pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comerţului cu miei. Cu această ocazie au fost confiscate 133 de kilograme carne de miel şi produse alimentare specifice Sărbătorilor de Paşti. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 40.000 de lei.

Concret, polițiștii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş au desfășurat o acţiune, pe raza municipiului Reghin, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea de miei şi produse specifice Sărbătorilor Pascale.

Acţiunea s-a desfăşurat în “piaţa de joi”, din municipiul Reghin, unde echipele de control au verificat documente de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de transport, depozitare şi vânzare a mieilor.

Au fost verificaţi 30 de agenţi economici, iar pentru neregulile constate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.920 de lei.

Echipele de control au confiscat 133 de kilograme de carne de miel, în valoare de 2.660 de lei, dar şi alte produse agroalimentare, în valoare de 105 lei.

Totodată, au fost depistate 3 persoane, în zona adiacentă pieţei, care ofereau spre vânzare carne de miel, depozitată în condiţii improprii (portbagajul autoturismelor personale) şi fără a respecta  prevederile legale în ceea ce priveşte sacrificarea mieilor. Întreaga cantitate de carne a fost confiscată şi incinerată. La acţiune au participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş.

 Cezara Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*