1 Mai, prima zi de Ardeal TV

Ce este Ardeal TV?

230x167 (Small)1 mai este ziua în care GligaTV devine ArdealTV, post de televiziune regională. După cum i-am obișnuit pe telespectatori mai bine de șase ani, vom sărbători această zi importantă pentru noi alături de ei, alături de cei care au fost zi de zi în fața micului ecran, petrecând Paștele în sânul tradiției. ArdealTV intră în casele telespectatorilor în noaptea Învierii, cu transmisiunea în direct a slujbei de Înviere, pentru ca mai apoi, în ziua de Paște, să prezentăm obiceiuri de pe Valea Mureșului Superior, Valea Beicii, Tulgheș și Valea Gurghiului, unde suntem oaspeții Ansamblului “Dor solovăstrean”. ArdealTV  va continua ceea ce a început GligaTV în urmă cu mai bine de șase ani: promovarea tradițiilor și a folclorului, doar că acum la un alt nivel, scoțând din lada de zestre a Ardealului cele mai frumoase tradiții și meșteșuguri. La ArdealTV, vedetele sunt oamenii simpli, care de cele mai multe ori, ascund adevărate povești de viață. Ceea ce caracterizează ArdealTV este descoperirea secretelor comunităților ardelenești în care suntem văzuți.
Am demonstrat că putem să evoluăm treptat, câștigând pe zi ce trece tot mai mulți telespectatori, iar acum ne dorim să devenim televiziunea ardelenilor. Ardeal TV este postul de televiziune regională care are în grila de programe emisiuni cu specific din fiecare județ, cu subiecte care sunt de interes regional, cu producții media din județele în care Ardeal TV este vizionat: Mureș, Harghita, Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița Năsăud.

Ce ne dorim de la ArdealTV?

Ardeal TV va scoate la iveală tradițiile și obiceiurile ardelenești, va găsi acei oameni care pot vorbi despre importanța datinilor din zonele respective. Vom reînvia folclorul ardelenesc de odinioară, pentru ca și tinerii din zilele noastre să își cunoască rădăcinile. Vom promova artiștii locali prin realizarea și difuzarea de videoclipuri de muzică populară.
Vom transmite în direct festivalurile de datini și obiceiuri din mediul rural, din diverse zone, pentru ca telespectatorii să aibă o cultură folclorică cât mai diversificată, oferind în acest fel importanța cuvenită Ardealului.
Meșteșugurile care sunt în pericol să dispară, vor reintra în atenția cetățenilor prin intermediul producțiilor ArdealTV, unde meșterii populari își vor descrie munca, dezvoltând astfel cultura obiectelor hand-made.
Emisiuni cu teme de agricultură, sport și medicină, administrația locală la raport, producții despre meserii din comunitatea ardeleană, care nu sunt în prim plan, dar care vor fi readuse în atenția telespectatorului, din dorința de promovare a mediului ardelenesc, o zonă cu importante și bogate resurse de frumos și cultură.
Ceea ce ne dorim să realizăm prin intermediul Ardeal TV este să promovăm îndeletnicirile, să promovăm acei oameni care au oferit Ardealului renumele pe care îl are astăzi.
Ardeal TV va fi prezent în fiecare comunitate pentru a arăta lumii întregi că satul românesc nu doarme, ci aici se petrec multe lucruri ce merită promovate.
De la economic la social, de la politică la administrație, de la cultură la sănătate, vom atinge toate domeniile.
Emisiunile pe care le propunem se vor axa spre specializarea telespectatorilor pe domeniile de activitate importante din Ardeal. Vrem să atragem telespectatorii înspre folclor și tradiții, agricultură, cultură, înspre promovarea Ardealului, dar nu vom lăsa deoparte informațiile despre economie, administrație, sănătate și sport.
Promovarea turismului în zona Ardealului este un alt țel pe care ni l-am propus. Cultura, portul, legendele, dar și monumentele și frumusețile Ardealului vor fi prezentate de ArdealTV.
Având încrederea telespectatorilor de partea noastră, vom reuși să aducem LUMEA APROAPE DE TINE, cu ArdealTV! Vizionare plăcută!

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*