Probleme cu noul consiliu de administraţie de la ,,Aeroportul” Transilvania ?

Mandatul acestei echipe va începe la 1 iunie, iar CJ Mureş a aprobat pe data de 17 martie, în şedinţă extraordinară iniţierea procedurii de evaluare şi selecţie prealabilă a candidaţilor pentru Consiliul de Administraţie. Se organizează concurs pentru 4 din cei 5 membri ai Consiliului, o persoană urmând a fi desemnată de Ministrerul Finanţelor, a precizat preşedintele CJ Mureş, Ciprian Dobre. El a explicat că mandatul noii conduceri este de 4 ani, după ce mandatul anterior a durat doar 2 ani, datorită apariţiei legislaţiei privind conducerea corporatistă. ”În această şedinţă extraordinară, am decis scoaterea la concurs a noului Consiliu de Administraţie de la Regia Autonomă ”Aeroportul” Transilvania. Calendarul şi toate condiţiile pentru ocuparea acestor posturi vor fi aduse la cunoştinţă publică de către Comisia de organizare a concursului. A fost o hotărâre a CJ Mureş, în legătură cu mandatul de 2 ani de zile. A fost pentru prima dată când am apelat la această formă de conducere corporatistă a instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Mureş”, a explicat Ciprian Dobre.

Tensiuni în Aeroport

În altă ordine de idei, el a refuzat să comenteze problemele manageriale ale Consiliului de Administrație al Aeroportului, reclamate de sindicatul din această regie autonomă. Ciprian Dobre a explicat că evaluarea activităţii Consiliului de Administrație a Aeroportului o face CJ Mureș, şi nu preşedintele CJ. ”Nu voi comenta niciodată afirmaţii ale sindicatului, acestea discută cu patronatul, respectiv cu Consiliul de Administrație. Nu au niciun fel de legătură îndeplinirea condiţiilor legii la expirarea mandatului de 2 ani, să scoţi la concurs posturile acelor oameni a căror mandate a expirat, deci nu au nicio legătură cu acei oameni care dvs le-aţi zis sindicat. Evaluarea activităţii Consiliului de Administraţie a Aeroportului o face CJ Mureş, niciodată preşedintele. N-o să-mi permit, în calitate de preşedinte, să vorbesc înainte de această evaluare”. Liderul de sindicat liber din Aeroportul Transilvania, Gyorgy Emil, a reclamat scăderea numărului de curse, plecarea salariaților, neacordarea sporului de week end și angajări pe criterii politice. El afirmă că Aeroportul e în ”cădere liberă”, cu toate că din 2014 sindicatul a atras atenția Consiliului Judeţean şi Prefecturii, dar nu s-a făcut nimic. ”Acesta e rezultatul implicării politicului în conducerea Aeroportului. Acum şi statistica confirm acelaşi lucru, am pierdut 2 companii aeriene, am pierdut rute, am pierdut pasageri. Pleacă salariaţii, pentru că lucrează fără nicio mărire de salariu din 2010, şi se refuză, în continuare şi acordarea sporului de 10 %. care s-a dat la nivel national. Apoi, avem procese pe rol”, a declarat Emil Gyorgy, care a precizat că în ultima vreme a tot informat consilierii judeţeni şi Corpul de Control al Prefectului pe aceste problem dar nu a primit niciun răspuns.

Menționăm că pe site-ul NewsAir.ro au apărut, luna trecută, datele unui studiu național, potrivit căruia este al doilea an de când Aeroportul Transilvania are scădere atât la numărul de pasageri (cu 2% ) cât şi la mişcărilor de aeronave, cu 4,5 la sută, ajungând pe locul V, de pe IV.

Vali Russu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*