De 8 Martie, Aurelian Temişan şi-a lăsat bijuteriile acasă şi a venit să cânte femeilor din Reghin

Aurelian cântă de 27 de ani, joacă în spectacole şi este idolul multor femei. George Michael de România, cum i se mai spune a fost mereu un bărbat pedant cu o alură de macho man 1,93 cm înălţime şi un trup de invidiat la care mulţi puşti visează. A concertat la Reghin de 8 martie omagiind femeia pe note muzicale într-o sală plină de femei, reuşind să electrizeze publicul cu hituri nemuritoare. La finalul show-ului a acordat un interviu pentru “Glasul Văilor”.

Reporter: Cum s-a simţit Aurelian Temişan de 8 martie la Reghin?

Aurelian Temişan: M-am simţit foarte bine. Dacă aş fi avut libertatea să stau două trei ore pe scenă aş fi stat fără nici o problemă, că melodii aveam, dar din respect pentru colegii mei de cântec care urmau, am ieşit. Mulţumesc Reghin pentru această invitaţie!

Rep: Ce ar trebui să însemne femeia şi mamele în special?

A.T.: Mamele sunt punctul de plecare, pierzi punctul de plecare te dezechilibrezi. iar femeia este cea care îţi dă tot echilibrul dar dacă nu eşti atent îţi taie craca. Dacă vorbim doar de părţile bune, viaţa cu femeia este complicată de obicei, dar viaţa fără femei mi se pare anostă total.

Rep: Aţi apucat să faceţi cadou o floare astăzi cuiva?

A.T.: Am plecat din Bucureşti dimineaţa la ora 6 şi nu am avut ocazia să fac un cadou, dar aici la Reghin am putut oferi un buchet de flori doamnei primar Maria Precup la final şi cred că am înglobat în mare parte dorinţa mea de a face cadouri. Mi-am lăsat bijuteriile acasă, mă aşteaptă, ştiu ce înseamnă. De nu ar fi în domeniu nu ar şti şi poate nu ar înţelege …dar mă duc mâine şi recuperez.

Rep: Vă mai amintiţi când a-ţi mai concertat în Reghin?

A.T.: Am mai fost la Reghin în ultimii 27 de ani de când cânt, dar ultima oară ţin minte că am fost în urmă cu vreo 5 ani la o manifestare în aer liber. Nu am o constanţă în a veni la Reghin, dar nu se ştie niciodată când voi reveni.

Rep: Aurelian Temişan artistul este pentru mulţi români un idol, dar Aurelian Temişan, omul are la rândul său idoli în muzică?

A.T.: Nu am avut un idol în sensul de a-mi tapeta camera cu postere, dar am avut idoli vocali, din străinătate i-am avut pe Tom Jones, Kenny Rogers, Elvis Presley şi din România Aurelian Andreiescu, Adrian Romcescu. Bine îmi place şi Prince sau George Michael dar nu aş putea să cânt ca ei şi atunci mi-am ales artişti care au avut impactul suficient de puternic încât să am ce să învăţ de la ei şi timbrul vocal care e asemănător.

Rep: Din toate turneele pe care le-aţi întreprins în cei 27 de ani de carieră, a fost unul care v-a marcat ca şi artist?

A.T.: Un turneu pe care nu am să îl uit toată viaţa mea a fost chiar primul, când după Mamaia 1989 am plecat din octombrie până în decembrie într-un turneu în 20 de oraşe. Noi ca proaspeţi laureaţi abia debutasem pe postul de televiziune TVR1 şi totuşi din toate oraşele în care am cântat, la Iaşi s-a întâmplat un lucru senzaţional care m-a impresionat în mod deosebit. Era în Sala Sporturilor din Iaşi în care când am intrat şi m-a prezentat Tavi Ursulescu, încă odată spun era înainte de Bily Joe King, nu apărusem pe piaţa muzicală decât odată la televizor şi totuşi jumătate din sală striga Aurelian şi cealaltă Temişan. Atunci mi s-au înmuiat picioarele la propriu.

Rep:Apropo de prima apariţie vă amintiţi care a fost prima melodie cu care a-ţi debutat?

A.T.: Da piesa se intitulează „O viaţă întreagă” şi văd că încă mă ţin de titlu, „O viaţă ntreagă voi iubi şi voi cânta ce e frumos”, compozitor regretatul Dan Beizadea şi până acum a avut încredere în mine piesa şi eu în ea şi mă ţin în continuare de treabă.

Rep: În 1999 a-ţi abordat un alt stil, muzica rap atunci Aurelian Temişan şi-a schimbat look-ul, repertoriul şi a lansat albumul „Fortăreaţa”. De ce?

A.T.: Atunci fierbea ceva în mine şi vroiam să scot muzical vorbind. Iar pe o melodie de a lui Fugaru sau Marius Ţeicu nu puteam transmite mesajul, motiv pentru care am apelat la Un Q Sapro (Morometzii) şi de aceea am făcut cu el acel album. Am scos răul să spun aşa după care mi-am revenit.

Rep: Cum arată discografia şi filmografia dvs.azi?

A.T.: Film artistic am unul singur „A doua cădere a Constantinopolului,, o comedie realizată în 1994, regizată de Mircea Mureşan în care am jucat cu Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Jean Constantin şi Loredana Groza. Apoi am avut apariţii în seriale de televiziune precum, „Secretul Mariei”, „Cuscrele” sau „Clanul Sprânceană”.  Iar ca şi discografie am lansat în 1990 un disc de vinil, jumătate eu jumătate Ovidiu Baciu care a obţinut locul III la Festivalul Mamaia 1989, dar din păcate nu s-a mai auzit nimic de el apoi. În 1999 am editat un disc mic pe turaţia 46 lansat la cererea Ministerului de Interne, în limbile română şi franceză „Requiem pentru Catherine” era un omagiu  adus poliţistei Catherine Choukroun, din Paris împuşcată la datorie iar eu am cântat şi am jucat în videoclipul piesei compusă de Cornel Fugaru pe versurile lui Eugen Rotaru. În 1991 a mai apărut numele meu pe o compilaţie, în 1997 am lansat albumul „Nu, nu, nu! Nu sunt amabil nici rezonabil”, în 2001 am mai apărut pe o compilaţie realizată de Electrecord şi „Fortăreaţa” în 1999. 

Rep: Pe viitor după concursul de televiziune „Te cunosc de undeva?” juratul Aurelian Temişan va mai edita vreun nou album?  

A.T.: Da sunt în lucru la un material discografic dar la mine e ca şi la Gerge Michael când după scandalul cu Casa de Discuri Sonny în 1991 a pierdut procesul cu piesa „Freedoom” şi a urmat apoi aproape şapte ani de absenţă de pe scenă, până când a lansat albumul „Older” şi atunci pe acelaşi considerent voi schimba şi eu ceva în stil pentru că sunt puţin mai „older”.

DSCF1498 (Small)

Aurelian Temisan alaturi de Mirela Minodora Radoi secretarul Primariei Municipiului Reghin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*