Comunitatea înseamnă evoluție

Pornind de la lecţiile desprinse din trecut ne construim un viitor îmbunătăţit. Spun asta fiindcă cei mai mulţi nu suntem suficient de înţelepţi astfel încât, atunci când cineva care are drag de noi ridică un deget (atrăgându-ne atenţia că ceea ce facem nu o să ne ducă înspre aşteptări), să ne oprim şi să să ne reconfigurăm direcţia. Unii cântărim atent lucrurile şi, mai apoi abia, alegem, în timp ce alţii ne aruncăm în orb, că doar destinul rămâne destin. Indiferent de felul în care reacţionăm la situaţiile de viaţă ce apar, fără ca neapărat să le căutăm, este important să decidem. Indecizia înseamnă stagnare, iar viaţa este mult prea scurtă pentru a rămâne într-o veşnică amânare. Cele mai multe lucruri, deşi le vedem prin prisma unui halucinant curcubeu, sunt de fapt albe sau negre. Ghiciţi din care învăţăm mai abitir?

De mică mi-a plăcut să mă joc (părând concentrată la propriile-mi trebi) în încăperi în care adulţii purtau discuţii (mai mult sau mai puţin) remarcabile. Aveam impresia că, dacă îi ascult pe cei trecuţi deja prin etape de viaţă cu totul necunoscute mie, în momentul în care mă voi confrunta cu aceleaşi grozăvii, o să ştiu să le trăiesc fără emoţie şi plină de siguranţă. Nimic mai greşit. Singurul efect a fost acela de a-mi derula (gest reflex!) o serie de scenarii potenţiale care nicidecum nu coincideau cu realitatea momentului ce venea la rând să-l trăiesc. Şi ştiţi cum e când te pregăteştipentru ceva și dai de cu totul altceva? E ca și când ți s-ar cere să execuţi pași fini de balet în clăpari de schi. Rămâi perplex și te simți ridicol. Uite așa, am ajuns să nu mai trag cu urechea la ceea ce spun alții, decât în cazul în care mă privește, și să aleg să acord atenție doar spuselor acelor persoane care m-ar ajuta să schimb ceva la mine; ceva ce nici măcar nu știu că vreau să schimb, deși nevoia mi-o șoptește. Așa am ajuns să particip la evenimente al căror scop este dezvoltatea personală a celor ce participă şi, tot așa, recunosc, am ajuns pe canapeaua unor psihologi. Atâta timp cât dorim să ne îmbunătățim viața, însă simţim că acest lucru nu se întâmplă de la sine, atunci e cazul să căutăm ajutor specializat. Oare de ce atunci când facem pană la mașină ajungem cu anvelopa în service, pentru a ne putea continua drumul, însă în momentul în care propriul nostru sine se dezumflă nu facem nimic? V-aţi pus problema în felul ăsta, vreodată? Aşa cum căutăm vulcanizare pentru cauciuc, la fel ar trebui să acordăm atenție viului din noi. Şi din ceilalţi.

De cele mai multe ori, căutările noastre ne conduc către oameni de la care primim răspunsuri şi, concomitent, culmea, care ne generează alte întrebări. Dar nu există evoluție fără schimbare. Iar schimbarea niciodată nu a venit din certitudini.

Nu mă adresez acelora dintre voi care au un corp perfect, o minte brici, un suflet tare, un partener ideal, prieteni loiali, un job plăcut ca un hobby şi recompensat până peste poate și, bineînțeles, o familie model, ci acelora imperfecţi care încă mai caută calea către echilibru. Tot la fel, JCI Târgu-Mureș nu se adresează unei lumi care nu există, ci unei comunități care acționează împreună pentru oameni, mediu înconjurător, prosperitate, pace şi parteneriat. Având voinţa de a-şi respecta misiunea impusă, organizaţia a încercat să implementeze de-a lungul timpului diverse proiecte comunitare. Unul dintre acestea este I Love My Health – proiectul care situează la loc de frunte sănătatea şi care deja a împlinit un an! Cu această ocazie, celebrăm existenţa celor 12 luni în care oameni diferiţi, cu probleme diferite, au avut ambiţia comuna de a investi în starea lor de bine. O parte dintre specialiștii care ne-au demonstrat în ediţiile precedente că sunt pasionaţi de munca lor şi că îşi doresc să contribuie la înfrumuseţarea lumii în care trăiesc, vor fi prezenţi şi de această dată.

Joi, 25 februarie, începând cu intervalul orar 17.00-17.30, vă aşteptăm la Hotel Grand Târgu-Mureș, Sala Mare, etajul 3 să aniversăm împreună alături de 12 speakeri cele 12 luni care n-au trecut fără însemnătate.

Mai multe informații în legătură cu specialiştii prezenţi la această întâlnire sau detalii privind înscrierea la evenimentul săptămânii viitoare, găsiţi pe pagina facebook „I Love My Health destinată proiectului.

Să fim frumoşi, oameni frumoşi! Şi pe faţă şi pe dos. Lidia Laszlo

12592771_1512890635673201_416981332741597893_n (Small)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*