Vasile Pop ales pentru a patra oară preşedintele C.C.I. Mureş

Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş şi-a început activitatea cu noul Colegiu de Conducere. Alegerile s-au desfăşurat la sfârşitul lunii decembrie a anului 2015, la sediul central din Tîrgu-Mureş, strada Primăriei nr. 1. În urma scrutinului Vasile Pop a fost reales, pentru a patra oară, la conducerea instituţiei. Mandatat pentru viitorii patru ani (2016-2019 ), în funcţia de preşedinte al instituţiei, Vasile Pop va coordona un Colegiu de Conducere alcătuit din 18 oameni de afaceri din judeţul Mureş. Preşedintele a declarat, pentru ziarul ,,Glasul Văilor” că, după 25 de ani lucraţi în Camera de Comerţ şi-a propus în ultimul său mandat un obiectiv extrem de îndrăzneţ: susţinerea înfiinţării unei Şcoli de Arte şi Meserii în municipiile Tîrgu-Mureş şi Reghin.

Camera de Comerţ Mureş susţine înfiinţarea unei Şcoli de Arte şi Meserii în Tîrgu-Mureş şi Reghin

Timp de 14 ani în calitate de preşedinte al C.C.I Mureş, Vasile Pop a acţionat pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, a unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior. Reales pentru a patra oară în fruntea Camerei de Comerţ a declarat că principalul obiectiv strategic al noului mandat va consta în susţinerea înfiinţării unei Şcoli de Arte şi Meserii în municipiile Tîrgu-Mureş şi Reghin. „În 2016 ne-am propus să fim parte a unui proiect, prin intermediul căruia să facem o Şcoală de Arte şi Meserii la Tîrgu-Mureş şi la Reghin, împreună cu Primăria Tîrgu-Mureş, Universitatea „Petru Maior” şi Compania Amis Impex, toţi sub cupola unei asociaţii. Am avut discuţii în acest sens la Tîrgu-Mureş cu primarul Dorin Florea şi cu consilierul Csegzi Sandor, iar în Reghin am avut discuţii cu Radu Pescar, care e dispus să ne pună la dispoziţie un spaţiu generos în suprafaţă de 4000 de mp. Vasile Pop aşteaptă lansarea unui proiect de finanţare din fonduri europene cu o cofinanţare de 2%, şi mai adaugă că după calculele sale, suma necesară implementării, s-ar ridica la circa 3 milioane de euro. ,,Viziunea noastră este ca la Reghin să ne axăm pe meserii conexe industriei lemnului şi mecanicii agricole din mediul rural în special, iar la Tîrgu-Mureş să ne axăm pe o paletă variată de meserii cerute pe piaţa locală a muncii”, a precizat Vasile Pop. Ideea înfiinţării unei astfel de şcoli în România a încolţit în mintea preşedintelui, după o vizită de lucru la Camera de Comerţ şi Industrie din Mainz, unde a descoperit că activitatea germanilor era axată în pondere de 50% pe o Şcoală de Arte şi Meserii, dispusă în ateliere de lucru pe o suprafaţă de circa un hectar de teren.

Victor Manolache, consilier al preşedintelui şi Stela Băţagă, director executiv

Alegerile din 18 decembrie 2015 au adus şi câteva modificări în organigrama executivă a instituţiei. „O noutate constă în modificarea funcţiei deţinută de ec. Victor Manolache, care a fost secretar general, iar din decembrie este consilier al preşedintelui şi în relaţia cu membrii, cu un program mai redus. O altă noutate este numirea Steluţei Maria Băţagă în funcţia de director executiv, din director Programe CCI Mureş. Structura noului Colegiu de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş este compusă din:Vasile Pop, preşedinte al Colegiului de Conducere şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş şi vicepreşedinţii: Gencsi Andras (SC Robex SRL Ungheni), Popa Eugen Laurean, ( SC Socot SA Tîrgu-Mureş), Illes Koloman, (SC Izorep SRL Tîrgu-Mureş), Radu Mircea Pescar, (SC Fortis CO SRL Breaza). Colegiu de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie mai cuprinde totodată şi 14 membri, Bartha Marton, (SC Therezia Prodcom SRL Pănet), Gheorghe Bueşteanu, (SC Instaservice SRL Tîrgu-Mureş), Tiberiu Cristian, (SC Mondo Trade SRL Tîrgu-Mureş), Antonio Gian Franco Fara, (SC Sefar International SRL Luduş), Ioan Eugen Fărcaş, (SC Silvana SRL Tîrgu-Mureş), Farkas Elek, (SC Farel Impex SRL Roteni), Hermann Johann, (SC Durkopp Adler SRL Sângeorgiu de Mureş), Kabai Elek, (SC Eldi Brutăria SRL Agrişteu), Teofil Marian (SC Cromatic Tipo SRL Tîrgu-Mureş), Mircea Oltean (SC IRUM SA Reghin), Zaharie Oprea (SC Oprea Avicom SRL Crăieşti), Ioan Pop (SC Ceragrim SRL Ungheni), Virgil Traian Roman, (SC Hirschmann România SRL Chirileu) şi Viorel Alexandru Ţibrea (SC Premaco SA Ungheni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*