Investiţii de anvergură bifate la final de an de Primăria Reghin

Viceprimarul municipiului Reghin Ovidiu Marian a susţinut o conferinţă de presă în 22 decembrie, de la ora 10, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Reghin, prin care a bifat finalizarea a două proiecte importante pentru municipiu. Primul proiect finalizat prezentat a fost Modernizarea străzilor Gării, Dedradului şi Gurghiului, proiect co-finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Proiectul selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofiinanţat de Uniunea Europeană a fost prezentat publicului de Cristian Baciu în calitate de manager de proiect secondat de şefului de şantier, Adorjáni Mónika, în calitate de reprezentant al constructorului Drumserv din Târgu-Mureş care a declarat că lucrările au un termen de garanţie de 36 de luni. Modernizarea celor trei străzi este primul contract de lucrări de infrastructură pe drumurile reghinene finanţat din fonduri europene. Cel de al doilea proiect implementat în municipiul nostru înainte de termen, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, a prezentat opiniei publice a fost Centrul de Informare Turistică Reghin. Valoarea totală a proiectului a fost de 420.235 de lei, din care valoarea cheltuielilor eligibile, fără TVA a fost de 281.237 de lei.

 

IMG_0364 (Small)

A început recepţia finală a proiectului Modernizarea străzilor Gării, Dedradului şi Gurghiului

 

Recepţia celor 3 străzi modernizate în lungime de toatală de 5,1 km şi în valoare totală de 6.882.365, 03 lei, a început în 22 decembrie la orele 11.00 în prezenţa, a şapte specialişti din cadrul autorităţii contractane (Pimăria Reghin), în frunte cu managerul de proiect Cristian Baciu, a directorului executiv Creţu Sergiu Paul de la Drumserv din Târgu-Mureş în calitate de constructor şi a responsabililor de şantier şi de calitate a lucrărilor. La recepţie au fost invitaţi şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii al judeţului Mureş care au lipsit motivat. Recepţia se va finaliza până la finele anului a precizat pentru „Glasul Văilor”, managerul de proiect Cristian Baciu. Cele trei străzi modernizate sunt extrem de importante în municipiul Reghin. Strada Gării, în lungime de 2,05 km, se suprapune peste DJ 154A, fiind în continuarea Străzii Sării. Artera de drum asigură legătura cu zona industrială, precum şi cu staţiunea Ideciu de jos. Traficul de pe această stradă este intens datorită faptului că mulţi oameni din zonele limitrofe fac naveta la întreprinderi, fabrici sau instituţii de învăţământ din municipiu. Strada Dedradului, în lungime de 1,35 km, se suprapune peste DJ 154 şi face legătura între strada Vânătorilor şi cartierul nou de locuinţe din zona estică a municipiului. Ca şi în cazul Străzii Gării, aceast drum este intens circulat datorită faptului că multe dintre persoanele stabilite în mediul rural au ales să migreze zilnic în municipiu, migraţie immpusă de necesitatea obţinerii de venituri prin muncă sau de frecventarea instituţilor de învăţământ din Reghin. Strada Dedradului este o stradă intens circulată şi prin prisma faptului că asigură legătura cu comunele limitrofe care dezvoltă activităţi în domeniul agriculturii, produse leguminoase şi pomicole-viticole, care are drept piaţă de desfacere atât în Reghin, judeţul Mureş şi în străinătate. Strada Gurghiului, în lungime de 1,7 km, asigură legătura între zona centrală-drumul naţional DN 15 şi zona industrială a municipiului, stradă care se suprapune cu DJ 153C. Această stradă este supusă unui trafic intens, deoarece face legătura cu zona turistică a Rezervaţiei Naturale Mureş-Căliman, zonă extrem de apreciată. Lucrările la modernizarea acestor străzi s-au efectuat în ritm rapid.Viceprimarul Reghinului, Ovidiu Marian a mai precizat faptul că la nivelul municipiului este vizată în continuare dezvoltarea economică şi socială durabilă potrivit nevoilor şi resurselor specifice, cu accent pe îmbunătăţirea infrastructurii de bază şi a mediului de afaceri, precum şi diminuarea disparităţilor din cadrul municipiului, între zonele atractive pentru investitori şi cele neatractive, printr-o mai bună utilizare a sinergiilor locale.

 

Centrul de Informare Turistică Reghin urmăreşte creşterea gradului de atractivitate a municipilui

Receptia Centrului de Informare Turistica a fost receptionat astazi (Small)

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Adriana Roş în calitate de manager de proiect a oferit detalii despre finalizarea proiectului Centrul de Informare Turistică Reghin, proiect co-finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. A prezentat efectiv închiderea proiectului şi punerea lui în funcţiune, recepţia finală având loc în data de 23 decembrie la orele 10.00. în prezenţa specialiştilor din cadrul autorităţii contractane şi a constrctorului.Contractul de finanţare a fost semnat al Proiectului a fost semnat în data de 29 mai 2015 şi a avut o durată de implementare a proiectului a fost de 7 luni. Realizarea proiectului a presupus construirea unei clădiri noi, Centrul de Informare Turistică Reghin propriu-zis şi dotarea cu acestuia cu echipamente specifice şi utilarea cu mobilier şi dotări interioare şi exterioare. Centrul a fost proiectat de SC.Ungpro SRL şi construit de SC.Senin Prodexp SRL, ambele firme din Târgu-Mureş şi va afuncţiona începând din luna ianuarie cu 4 angajaţi în două schimburi. Prin înfiinţarea acestui Centru de Informare Turistică se urmăreşte creşterea gradului de atractivitate a municipiului Reghin prin punerea în evidenţă şi valorificarea patrimoniului natural, istoric şi cultural local. S-au discutat în cadrul acestei conferinţe de presă şi diferite modalităţi de modernizare şi dezvoltare a municipiului Reghin sub diferite aspecte. Trist este faptul că deşi au fost invitaţi la conferinţă reprezentanţii hotelurilor şi pensiunilor de pe raza municipiului nici unu l nu a dat curs acestei invitaţii. Un gest greu de explicat având în vedere că un Centru Turistic de Informare se adresează atât vizitatorilor interesaţi de posibilităţile de petrecere cât mai plăcută a timpului liber în zonă cât şi condiţiilor de cazare şi localnicilor care vor să îşi cunoască mai bine municipiul sau care au de oferit ceva turiştilor.

DSCF1149 (Small)

Robert Matei

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*