
S-a tăiat panglica la noul sediu al Primăriei Breaza
Zi de mare sărbătoare şi importanţă pentru comunitatea locală din Breaza cu ocazia inaugurării noului sediu al Primăriei. Vineri, 27 noiembrie, pe la orele amiezii, curtea sediului s-a umplut de oaspeţi veniţi să ia parte la acest eveniment.
Astfel, Gheorghe Chira, edilul comunei Breaza şi-a văzut un alt vis împlinit, bifând astfel un alt proiect din multele avute în decursul mandatului.
Diplome pentru foştii primari
Înainte de a da cuvântul invitaţilor a avut loc slujba de sfinţire oficiată de doi preoţi, urmată de discuţii şi vizitarea noului sediu. „Pentru noi este o zi deosebită pentru că aşa a vrut Dumnezeu ca astăzi să fim în Breaza şi să binecuvântăm această clădire a Primăriei, care cu eforturi supranaturale s-a făcut, din bani puţini, muncă multă, cârcotaşi mulţi, dar cu voia lui Dumnezeu s-a realizat” a spus preotul în discursul său.
Nici foştii primari nu au fost uitaţi, motiv pentru care le-au fost înmânate diplome de onoare în semn de recunoştinţă şi pentru aprecierea muncii pe care dânşii la momentul respectiv au depus-o, fiind vorba despre Alexandru Butiurcă, Simion Uleşan (postmortem), Farkas Francisc, Ioan Luca, Brassai Istvan.
„Cred că cetăţenii din comuna Breaza merită un asemenea sediu şi e clar că primarul e un bun gospodar şi le doresc ca acest sediu să fie spre folosul tuturor locuitorilor. Asistăm la o dovadă clară la ceea ce a însemnat o gândire de dezvoltare în comună. Eu mă simt oarecum cu sufletul aproape, deoarece am o parte aici, dinainte de a fi parlamentar. Puţini primari sunt aşa gospodari în judeţ, care să facă cu bani puţini un lucru aşa de mare” a declarat deputatul Gliga Vasile Ghiorghe, prezent la eveniment.
Tot cu această ocazie a fost dezvelită o placă ce se doreşte a rămâne veşnic în sediul Primăriei, să amintească urmaşilor faptul că au existat înaintaşi care s-au chinuit pentru această clădire. Primăria a fost edificată ca şi construcţie în anul 1907.
„Am început această lucrare în martie 2015 după o consultare cu proiectanţii de la Cluj. Era încă zăpadă pe acoperiş” îşi aminteşte primarul Gheorghe Chira. Edilul a analizat situaţia, s-a întrebat dacă e momentul să demareze o astfel de lucrare având în vedere că Primăria pe care o conduce nu are un buget bogat, dar cu chibzuinţă şi socoteală s-au gospodărit cum au ştiut mai bine.
„Am pus pe hârtie ideile mele, iar mai departe specialiştii au pus proiectul în practică. Apoi am fost nevoit să găsesc un constructor care să lucreze fără bani. Este o Primărie de care beneficiază toţi locuitorii, pentru că asta a fost ambiţia mea când am ajuns în Primărie în 2004, să lucrez pentru cetăţeni. Vreau să mulţumesc şi familiei mele pentru că deseori am ajuns acasă doar seara, angajaţilor pe care în decursul a nouă luni i-am mutat din faţă în spate, din spate în faţă şi cărora nu le-a fost uşor” a precizat primarul.
Noul sediu are acum o suprafaţă de 600 metri pătraţi şi găzduieşte birouri pentru toate serviciile cum ar fi contabilitate, stare civilă, taxe şi impozite, resurse umane, secretariat, centru agricol, asistenţă socială şi bineînţeles, biblioteca comunală care se află tot în acest sediu. O sală a fost alocată şi consilierilor locali pentru ca şedinţele de consiliu să poată fi desfăşurate într-un cadru adecvat.
Câteva tablouri împodobesc pereţii holului, cu poze ce stau mărturie muncii depuse, cu imagini din timpul lucrărilor de modernizare a sediului.