Ovidiu Marian noul viceprimar al Reghinului

Era necesar ca Reghinul să aibă în cel mai scurt timp un viceprimar. De ce? Pentru că o administrație locală are nevoie de un conducător, iar activitatea Primăriei Reghin era oarecum blocată.

 

Consilierii locali reghineni au fost convocați vineri, 18 decembrie 2015 de  ora 17.00 la sediul Primăriei municipiului Reghin la ședința de îndată. Singurul punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului municipiului Reghin, inițiat de consilierii: Marian Ovidiu, Pădurean Mihai,  Demeter Maria, Socol Ioan, Horea Gheorghe, Kalaber László și Danciu Gavril.

 

UDMR fără candidat la funcția de viceprimar

 

UDMR REGHINÎnainte de se a face propunerile pentru această funcție, s-au purtat discuții, moment în care consilierul UDMR, Nagy Andras a ținut să facă câteva precizări ”Grupul UDMR a avut mai multe ședințe unde s-au purtat discuții despre această problemă destul de importantă și delicată cu care se confruntă Consiliul Local. Nu am fost de acord cu poziția colegilor mei de a mă propune pentru această funcție. Vreau să clarific motivele. În primul rând mulțumesc pentru numeroasele telefoane, pro și contra, din partea populației din Reghin care m-au sunat. În 2012 am propus această funcție, dar nu s-a acceptat. În conjunctura actuală, delicată în care ne aflăm, nu vreau să profit de necazul altuia. Eu am câștigat două mandate pentru funcția de primar cu votul populației. Nu vreau să profit de eventualul refuz ori aprobare din partea colegilor consilieri, care după părerea mea, nu pot reprezenta voința populației. Iar eu, prin această voință vreau să ajung primar, dacă este să ajung, când vor fi alegerile” a declarat Nagy Andras. Acesta a adăugat faptul că, indiferent cine va ieși viceprimar după această ședință, își oferă sprijinul dacă va fi solicitat.

 

Două tururi pentru a desemna câștigătorul

 

Consilierii PSD au susținut că au purtat și ei discuții în aceste zile, ajungând la un nume comun pe care să-l susțină pentru această funcție. Trecându-se la propuneri, consilierul Adriana Pop, l-a propus pe Ovidiu Marian (PSD). La scurt timp a venit și o autopropunere, din partea singurului consilier PNL din CL Reghin, și-anume, Claudiu Bîndilă.

S-a trecut la vot secret, consilierii locali intrând pe rând în cabina de vot. La citirea procesului verbal, în urma numărării voturilor rezultatul a fost următorul:

Din 19 voturi exprimate 17 au fost valabile, iar 2 nule.

Marian Ovidiu a obținut 9 voturi pentru și 8 împotrivă

Claudiu Bîndilă a obținut 8 voturi pentru și 9 împotrivă.

Ovidiu Marian ales viceprimar

Ovidiu Marian ales viceprimar

Astfel, niciunul dintre cei doi candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi. Cum Reghinul, în situația de față, avea neapărat nevoie de un viceprimar, Mirela Rădoi, secretarul Primăriei municipiului Reghin a invocat OG 35/2002 Art. 11 privind Alegerea viceprimarului Organizarea consiliului local, care spune că

dacă nu s-a obţinut votul majorităţii consilierilor în funcţie, este nevoie să fie organizat un al doilea tur de scrutin în cadrul aceleași ședințe, la care vor participa candidaţii situaţi pe primele două locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

După o scurtă pauză, s-a trecut imediat la un nou proces de votare, în urma căruia rezultatul votului a fost același ca în primul tur de scrutin: din 19 voturi exprimate 17 au fost valabile, iar 2 nule.

Marian Ovidiu a obținut 9 voturi pentru și 8 împotrivă

Claudiu Bîndilă a obținut 8 voturi pentru și 9 împotrivă.

 

În cele din urmă, conform art. 11, al 7 din OG 35 din 2002, Ovidiu Marian a fost ales noul viceprimar al municipiului Reghin. Astfel, acesta va îndeplini această funcție mai bine de o jumătate de an, până la următoarele alegeri locale. Ovidiu Marian are de dus în spate, o primărie timp de două luni fără primar. ”Din punctul meu de vedere această bătălie politică se va termina aici și sper ca de acum înainte, toate proiectele care ajung pe masa noastră să fie dezbătute înainte de noi toți, pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru Reghin. Mă bucur că cei mai mulți dintre colegi au avut încredere în mine și mi-au acordat această șansă. Sper ca în perioada următoare, până vine doamna primar cât și până la finalul mandatului să pot să aduc un plus Reghinului, iar reghinenii să fie mândri de ce pot să fac eu. Îmi doresc să fie o conlucrare în Consiliul Local. O să încerc să-i implic pe fiecare mai mult decât au făcut-o până acum, să-i chem la diverse întâlniri și să dea cele mai bune soluții pentru Reghin. Rapiditatea organizării acestei ședințe s-a datorat și faptului că săptămâna viitoare va fi nevoie ca bugetul să fie votat, iar cele trei străzi trebuie finalizate, astfel că era imperios necesar să fie ales un viceprimar deoarece va fi nevoie de semnarea mai multor acte” a declarat imediat după desemnarea sa pe funcție, Ovidiu Marian.

Întrebat la final de ședință dacă nu are emoții odată cu preluarea acestei funcții, având în vedere vizitele tot mai dese făcute de DNA pe la Primăriile din țară, Marian Ovidiu a declarat că ”atâta timp cât nu mă consider vinovat cu nimic pentru ceea ce am făcut până acum nu se poate pune problema emoțiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*