Comercializarea produselor pirotehnice, subiect de discuţie în C.L. Reghin

Consilierii locali reghineni s-au întrunit în cadrul şedinţei ordinare din data de 15 decembrie, ocazie cu care pe ordinea de zi au avut opt proiecte de hotărâre la care s-a adăugat punctul diverse. Unul dintre punctele care a stârnit discuţii în contradictoriu a fost proiectul de hotărâre privind interzicerea închirierii terenurilor aparţinând domeniului public al municipiului Reghin în vederea desfăşurării activităţilor de comercializare a articolelor pirotehnice.

După părerea mea o Hotărâre de Consiliu Local trebuie să aducă siguranţă totală, mai ales legându-ne de acest capitol de vânzare a articolelor pirotehnice. O Hotărâre de Consiliu Local trebuie să fie făcută în aşa fel încât să servească interesele locuitorilor, dar acest proiect de hotărâre crează un haos total în vânzarea acestor produse, care sunt într-adevăr periculoase. Dacă încercaţi să mă convingeţi că pe domeniul public nu se vor vinde petarde, pocnitori şi aşa mai departe, vă înşelaţi. Se vor vinde, dar nu controlat, ci unde vor muşchii lor” a declarat Aszalos Gavril.

Tot acesta a precizat faptul că trebuie stabilite spaţii clare unde să fie comercializate aceste produse, apoi anunţate organele de ordine pentru a supraveghea zonele respective.

Ca răspuns, Mirela Rădoi, secretarul Primăriei municipiului Reghin a declarat că pentru a putea fi vândute aceste materiale există pentru comercianţi chioşcuri metalice, iar asta pentru a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de lege. „Acele zone despre care spuneţi că trebuiau stabilite se pot face, însă doar printr-un regulament privind comerţul ocazional pe domeniul public, însă acest lucru este foarte greu de realizat în scurt timp”a adăugat Mirela Rădoi.

Consilierul UDMR Nagy Andras a propus modificarea hotărârii şi „permiterea conform condiţiilor solicitate de lege în aceleaşi locuri unde este permisă în prag de 1 – 8 martie vânzarea produselor de sezon. Oricum în acele locuri se vor vinde, în zona Kaufland, Iernuţeni şi trei-patru zone din centru”.

Într-un final, după lungi discuţii, proiectul a fost amânat pentru sedinţa extraordinară ce va avea loc în viitorul apropiat, şi rediscutarea lui în aşa fel încât aceste produse pirotehnice să fie comercializate controlat, conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*