Colindători la porţile Primăriei municipiului Reghin

A devenit deja o tradiţie ca an de an, angajaţii Primăriei din Reghin să primească grupuri care s-au înscris la colind din timp. Astfel că, în perioada 15 – 17 decembrie aproximativ 30 de grupuri de colindători au poposit la porţile Administraţiei Publice Locale din Reghin. Primii care au adus colindul sfânt au fost copilaşii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3, un grup mare de aproximativ 32 de prichindei. Cum nu putea lipsi cel mai cunoscut bătrân, Moş Crăciun, administraţia locală l-a adus pe Moş în faţa copiilor aflaţi în sala de şedinţe, pentru ca aceştia să-l colinde.

Pentru a-şi încălzi vocile, înainte de a da startul colindului, cei mici au cântat cântece patriotice. „Copiii au cântat două colinde: „La Roşu la Răsărit” şi „Viflaime, Viflaime”. Au fost foarte bucuroşi când au primit vestea că vor veni la colindat la Primărie, am avut şi cazuri în care, bolnavi fiind, au venit special pentru această zi pentru a putea veni la colindat” a declarat educatoarea Aurelia Niţu. Cei mici, i-au promis Moşului că vor fi cuminţi, dar i-au mărturisit şi ce cadouri ar dori să primească.

După programul de colindat, toţi cei prezenţi au primit covrigi, cozonac şi mandarine.

Grupurile de colindători ce au ajuns la sediul Primăriei Reghin provin de la instituţiile:

Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu”, Școala Glăjărie, Școala Gen. Nr. 4

Școala Gimnazială „Augustin Maior”, Școala Petelea, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Grădiniţa PP4, Grădiniţa PP5, Liceul Tehnologic „Petru Maior”, Școala de Muzică, Școala Goreni, Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”, Liceul, Tehnologic „I. Bojor”, Muzeul „Anton Badea”, Grădinița Emanuel, Grădiniţa PP2, Micul Apostol, Ansamblul „Stejărelul” din Reghin, Colindători din Moldova, Fanfara, Corul Bisericii Ortodoxe „Sf. Gheorghe”.

DSC_0141 (Small)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*