Locuitorii din Gurghiu au petrecut o seară specială alături de corul Armonia

După masa zilei de miercuri, 9 decembrie 2015, a fost dedicată iubitorilor de muzică, unde atât la Reghin cât şi la Gurghiu au fost prezenţi 11 din cei 28 de membrii ai corului Armonia din Constanţa. După primul concert susţinut la Reghin la ora 17:00, corul bărbătesc Armonia s-a mutat la Gurghiu în sala Căminului Cultural.

DSC_0094 fdhtÎn deschiderea acestora, au urcat pe scenă şase din membrii grupului Arheo coordonaţi de Veronica Macarie Moldovan.

Pentru prima dată la Gurghiu, dar cu dorinţa de a reveni cât de curând, corul Armonia a îmbinat stilurile muzicale, aducând în faţa celor prezenţi pe lângă colinde şi cântece religioase şi doine româneşti rupte din inima românilor.

Preotul Călin Şipoş a ţinut să mulţumească conducerii Primăriei comunei Gurghiu pentru sprijinul acordat, dar şi pentru faptul că a înţeles că era nevoie de un astfel de moment cultural la ei în comună. „Am reuşit cu ajutorul Primăriei să aducem la Gurghiu două grupuri corale de excepţie ale României. Pe Valea Gurghiului nu a fost un spectacol coral de colinde adevărat şi sperăm să fie ceva de excepţie. Am văzut în sală nu doar oameni din Gurghiu, ci şi oameni veniţi din Orşova, Caşva, Ibăneşti, Hodac şi Toaca” a menţionat preotul Călin Şipoş din Gurghiu.

Totul s-a transformat într-o seară specială oferită de oameni de valoare pentru un public minunat. Sala Căminului Cultural din Gurghiu s-a umplut cu oameni dornici să vadă un concert adevărat, locurile fiind ocupate până la refuz, iar cei care au ţinut neapărat să fie prezenţi au preferat să stea în picioare pentru a nu pierde colindul adus de aceşti oameni valoroşi.

„A fost o seară minunată pe tărâm transilvan, noi venind din Sud. Astă seară, aici la Gurghiu am avut parte de un public minunat şi pe această care mulţumim preotului paroh Călin Şipoş care ne-a invitat, dar şi Primăriei Gurghiu care împreună au făcut posibilă venirea noastră aici. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că am reuşit să ajungem pe acest tărâm, deşi programul nostru este foarte încărcat” a declarat arhidiaconul Iulian Dumitru, dirijor al coralei Armonia.

DSC_0108vbnhgVizibil emoţionat şi mulţumit de ceea ce a putut urmări pe scena Căminului Cultural din comuna pe care o păstoreşte, Laurenţiu Dumitru Boar a declarat faptul că „Aşa ceva nu cred că a mai fost în Gurghiu şi pe Valea Gurghiului. Sunt chiar profund emoţionat de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Căminul Cultural din Gurghiu. Am retrăit aceste colinzi şi chiar au fost momente în care mi-au dat lacrimile gândindu-mă la anii copilăriei şi ai tinereţii când se organizau sărbătorile de părinţii şi bunicii noştri, aşa cum se cuvine să organizezi o sărbătoare religioasă. Vreau să mulţumesc acestui cor de bărbaţi, dar şi ansamblului de la Cluj, să-l felicit pe părintele Şipoş şi să le mulţumesc tuturor care au participat şi nu în ultimul rând celorlalţi preoţi care au fost în această seară aici. La Gurghiu este unitate şi înţelegere şi aşa trebuie să aşteptăm sărbătorile cu inimile deschise. Doresc tuturor locuitorilor comunei Gurghiu şi locuitorilor Văii Gurghiului sărbători fericirte, multă sănătate şi multe bucurii” a declarat la terminarea spectacolului, Laurenţiu Dumitru Boar, primarul comunei Gurghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*