Conferința Națională „ConCORDIS” de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară

Asociaţia Tinerii Chirurgi, în colaborare cu Societatea Studenţească de Chirurgie din România, filiala Tîrgu-Mureş, sub coordonarea Universităţii de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tîrgu Mureş, organizează în perioada 9-13 decembrie 2015 prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS” de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară din România, cu participare internaţională.

În contextul în care bolile cardiovasculare reprezintă cauza principală de morbiditate şi mortalitate în România, această conferinţă reprezintă oportunitatea perfectă pentru familiarizarea studenţilor şi tinerilor medici cu posibilităţile actuale de diagnostic şi tratament în acest domeniu.

Adresat medicilor şi studenţilor facultăţilor de medicină generală, în cadrul conferinţei vor fi tratate aspecte legate de procedee în cardiologia intervenţională, tehnici în chirurgia cardiovasculară, şi noutăţi în metodele de abord endovascular.

În cadrul conferinţei, participanţii vor avea de asemenea ocazia de a participa activ atât la workshop-uri specializate încadrate în chirurgia cardiovasculară (bypass aorto-coronarian, înlocuire de valvă aortică, tratamentul chirurgical al defectelor cardiace congenitale, anastomoze vasculare), la workshop-uri de cardiologie intervenţională realizate pe simulatoare specifice, cât şi la workshop-uri ce urmăresc elementele clinice şi paraclinice de cardiologie.

Evenimentul se va concluziona cu o dezbatere în care vor fi aduse în discuţie acele teme abordate pe parcursul conferinţei care prezintă un interes comun atât pentru chirurgia cardiovasculară, cât şi pentru cardiologia intervenţională, reliefându-se avantajele şi dezavantajele fiecărui tratament. În discuţie va fi posibilă şi încurajată implicarea, participarea activă şi interacţiunea publicului cu lectorii participanţi la dezbatere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*