De Ziua Națională a României, Consiliul Județean Mureș îți oferă un drapel

Consilierii județeni au votat joi, 19 noiembrie 2015, o hotărâre prin care, în acest an, Consiliul Județean Mureș va marca Ziua Națională a României prin derularea programului cu titlul  „FII AMBASADOR PENTRU TRICOLOR!”.

Astfel, la sediul Consiliului Județean Mureș, vor fi disponibile 2021 de steaguri tricolore – 2021 reprezentând anul în care un oraș din România va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, titlu la care candidează și municipiul reședință de județ, Tîrgu Mureș. Cetățenii județului Mureș vor putea să intre în posesia acestora prezentându-se la intrarea principală a Palatului Administrativ.

Scopul acestei activități este acela de a promova ideea de solidaritate, unitate și afirmare a valorilor specifice naționale, care ne individualizează. Nu în ultimul rând, activitatea se constituie și într-un îndemn la arborarea drapelului; orice fotografie realizată cu unul dintre aceste drapele, va putea fi încărcată și vizualizată în mediul on line.

Totodată, în ziua de 1 Decembrie, în holul mare al Palatului Culturii, va putea fi admirată o amplă expoziție dedicată Zilei Naționale, realizată în colaborare cu principalele instituții de cultură subordonate Consiliului Județean, dar și Arhivele Naționale Mureș. Tematica propusă de fiecare instituție este: Biblioteca Județeană Mureș și Arhivele Naționale MureșDocumente ale Marii Uniri  în cărți și publicații periodice din colecții, respectiv Facsimile după documentele de epocă privind marele eveniment de la 1 Decembrie 1918; Muzeul Județean Mureș – Mureșenii și Marea Unire; Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș – Tradiție și autenticitate: expoziție fotografică.

Consiliul Județean Mureș te îndeamnă să fii ambasador pentru simbolul național, DRAPELUL TRICOLOR. Vino în perioada 25-27 noiembrie, în holul principal al Palatului Administrativ (intrarea principală) și ia-ți steagul pe care să-l arborezi de Ziua Națională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*