Sunteţi aşteptaţi la Parada Cailor de la Idicel

Din dorinţa de a pune în valoare calul şi animalul în general, Rafila şi Mihai Moldovan, mamă şi fiu, doresc să organizeze o nouă ediţie a Festivalului. Acest lucru va fi posibil dacă nu va ploua, organizându-se în data de 15 noiembrie în aceiaşi locaţie cunoscută deja de cei ce, an de an, au poposit aici, în locul numit „Între Părăie.

Parada Cailor, eveniment organizat la Idicel, ajunge în acest an la ediţia a VII-a, unde cântecul vechi şi jocurile de odinioară, mâncarea tradiţională şi mândria sătenilor de aici, animalele, sunt la ele acasă.

„Ne pregătim pentru o nouă ediţie, asta dacă nu plouă, unde fiecare poate să-şi arate animalele. Se poate vedea aici cum şi din ce trăiesc oamenii. Ne lăudăm că generaţia tânără nu uită de unde a pornit şi îşi mai aduc aminte tinerii de unde a plecat rădăcina neamului românesc. De la început am organizat acest eveniment de dragul animalelor şi de atunci am observat că numărul lor a scăzut. Pentru noi, asta era o sărbătoare frumoasă, când veneau caii de la munte” ne-a mărturisit Rafila Moldovan.

Cei din Idicel se mândresc că mai există tineri ce oferă interes animalelor, lăudându-se cu un tânăr ce a terminat la Cluj facultatea pentru a deveni medic veterinar.

Aşadar, dacă e timp frumos, duminică de la 13:00, nu ezitaţi să daţi o fugă până la Idicel. Veţi găsi locaţia cu siguranţă, între cele două sate, Idicel Sat şi Idicel Pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*