RAGCL Reghin are nevoie de autobuze

Parcul de autobuze din Reghin din cadrul RAGCL nu se află într-o situaţie foarte bună. Acest lucru a fost confirmat de directorul RAGCL, Adela Portik, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local din luna octombrie. “Mă bucur că aţi ridicat problema autobuzului pentru că noi iarna nu o vom trece cu actualul parc de autobuze. Deocamdată ne circulă cinci autobuze din tot parcul, două din anul 1998 achiziţionate în octombrie 2012 cu 14.300 de euro şi celelalte autobuze din 1996. Mai avem achiziţionate din 2011 două autobuze IVECO a câte 42.355 de euro pentru care n-am găsit în toată ţara piese de schimb, respectiv atelier pentru diagnosticarea problemelor pe care le are autobuzul.

S-a făcut până la urmă legătura cu un atelier din Cluj unde să fie reparate aceste autobuze. Unul dintre ele a stat toată vara în Cluj pentru care s-a plătit 9800 de lei reparaţie, care deocamdată circulă, dar e autobuz mic. Celălalt este la Cluj de o lună şi ceva şi nu ştim cât ne va costa” a declarat Adela Portik.

Conducerea RAGCL a cerut administraţiei locale în acest an două autobuze, dar pentru că suma solicitată a fost destul de mare, conducerea RAGCL speră ca Primăria să-i ajute la achiziţionarea măcar a unui autobuz. Adela Portik a identificat şi exemplificat în faţa consilierilor câteva modele de autobuze şi preţul acestora. “Din câte ştiu, nu putem achiziţiona direct din străinătate pentru că nu putem plăti din Trezorerie în valută” a precizat directorul RAGCL, referindu-se la achiziţionarea unui autobuz din afara României.

Consilierul Aszalos Gavril a venit cu un răspuns la această problemă de plată prin Trezorerie menţionând faptul că “După ce România a intrat în UE se pot face plăţi atât în euro cât şi în lei. Deci după mine este o greşeală pentru că se pot face plăţi şi în euro doar că trebuie justificate.

“Pentru a putea face plăţi în euro şi să importăm noi direct, pentru a nu avea costuri suplimentare, presupune să nu plătim nici TVA-ul şi-atunci să fim înscrişi în Registrul Operatorilor Intracomunitari. Ceea ce ştiţi foarte bine, că din mai se tot tărăgănează Consiliul nostru de Administraţie, care la ora aceea era cu probleme şi nu se putea înscrie firma în acest registru pentru că cei care erau în consiliul de administraţie trebuiau să aibă cazierul curat” a adăugat Adela Portik. Concret, până când Consiliul de Administraţie al RAGCL nu este constituit şi AGA nu se decide asupra lui, apoi conform procedurii va mai dura aproximativ 45 de zile publicarea în Monitorul Oficial, abia apoi urmând să se face înregistrarea în Registrul Operatorilor Intracomunitari. “Din acest motiv nu putem face noi importul în acest an pentru că este o procedură de durată” a concluzionat Adela Portik.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*