Întâlnire ATOP la Reghin

Primari, polițişti, jandarmi, pompieri, preoți, directori de școli şi instituţii au luat parte marți, 10 noiembrie la întâlnirea Autorităților Teritoriale de Ordine Publică Mureș desfășurată la Reghin. Prin această întâlnire s-a urmărit identificarea problemelor din zona Reghinului. Au mai fost deja organizate astfel de întâlniri la Luduș și la Târnăveni, urmând ca în următoarele zile să ajungă la Sovata, Sighișoara și Tg-Mureș. Astfel de întâlniri se organizează periodic.

„Probleme de ordine publică sunt foarte multe, însă la nivelul județului Mureș criminalitatea este sub media pe țară. Ca un exemplu, putem da şcolile, unde la nivel de țară doar 7% sunt autorizate. În județul Mureș este invers, doar 8,3 din școli sunt neautorizate” spune Eugen Bândea, președintele ATOP Mureș.

La întâlnire a răspuns prezent şi colonelul Dorin Oltean, inspector şef ISU Horea Mureş, care este de părere că „trebuie să existe puncte de legătură între noi și cetățeni, iar aceasta se poate realiza și prin intermediul acestor întâlniri prin care putem să cunoaștem problemele cu care se confruntă societatea și să încercăm să găsim soluții. Pentru noi este important să înlăturăm cauzele pentru că efectele le-ați văzut și dumneavoastră” făcând referire la incendiul din club Colectiv.

Membrii A.T.O.P. au luat la cunoştinţă şi de problemele cu care se confruntă poliţiştii „După fiecare întâlnire se trag concluzii. Astăzi s-a desfășurat analiza activității poliției pe 9 luni, prezentată celor de la ATOP. Primele concluzii care se pot trage este faptul că infracționalitatea este în scădere. Pe raza municipiului Reghin rata infracționalității sesizate este în scădere de circa 20%. Deasemenea scăderi se înregistrează și pe raza celor patru secții. Problema cu care ne confruntăm este cea a resursei umane. Sper să reușesc să motivez colectivul, să-l capacitez în a desfășura activități mai eficiente pentru a asigura un serviciu polițienesc de calitate” a declarat comisar şef Vasile Oltean, șeful Poliției Reghin.

La fel putem discuta și despre infracționalitatea stradală care este în scădere, cât și pe linie rutieră unde numărul accidentelor grave, unde au fost înregistrați decedați, este de doar 4 persoane față de aceiași perioadă a anului trecut când erau înregistrate 11 decese.

”A fost o întâlnire necesară și așteptată, având în vedere evenimentele de la nivel național. Era important să avem o întâlnire cu instituțiile de specialitate. Ceea ce am făcut și chiar s-a apreciat este faptul că am reușit să convoc aici și reprezentanții bisericilor, a instituțiilor școlare și de cultură pentru a conștientiza ce important este să fie condițiile optime pentru a evita accidente tragice. Poate este timpul să ne trezim fiecare dintre noi pentru că lucrurile importante sunt puse uneori pe locul doi și autorizarea și respectarea normelor legale este mai importantă decât orice. Am început să facem adrese către agenții economici prin care să le aducem la cunoștință că trebuie respectate normele legale în ceea ce privește asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea oricărei activități. O să începem să facem controale să vedem dacă sunt toate activitățile autorizate și dacă acestea se respectă pentru că ați văzut că sunt cazuri unde au autorizație pentru 80 de locuri, iar localul are o capacitate mult mai mare. Le-am dat timp să se pună în ordine, dar de săptămâna viitoare începem controalele, vom merge până la închiderea localelor care nu corespund cerițelor” a conchis primarul municipiului Reghin, Maria Precup.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*