Educația sub lupa rotarienilor

DSC_3904Sub egida ”Caritate pentru educație” s-a desfășurat o nouă ediție a Balului Rotary, aflat în acest an la cea de-a treia ediție.

12186630_840194659409476_3926146198772068671_o”Este vorba despre un bal prin care strângem fonduri pentru a susține diferite proiecte, în special învățământul preșcolar și sperăm să aibă succes la fel ca în fiecare an. Din banii strânși vrem să achiziționăm rechizite pentru elevii care provin din familii cu venituri mai modeste și pe care părinții nu-și permit să-i susțină în permanență. Considerăm educația foarte importantă pentru tot ceea ce ne înconjoară. Cu implicarea noastră în educație putem să susținem ca tinerii să devină ceva și să fie la rândul lor oameni care se implică în comunitate” a declarat Mihai Badiu, președintele Clubului Rotary Reghin 2015 – 2016.

Organizatorii au programat evenimentul pentru data de 30 octombrie cu începere de la ora 18:00 unde și-au făcut simțită prezența, în acordurile Cvartetului Grazioso, invitații la Balul dedicat educației. Înainte de a păși în sală, au fost întâmpinați de gazde și invitați la o ședință foto.

 

”Un oraș mic cu oameni mari”

 

DSC_3911-001Nelipsită de la niciun eveniment de acest gen este şi Maria Precup, primarul municipiului Reghin, care dealtfel, este și membru fondator al Clubului Rotary Reghin. Considerând că singura șansă de a redeveni acea Românie prosperă care am fost este educația și investiția în învățământ, Maria Precup a declarat faptul că ”Știu ce rol mare are Rotary în comunitatea municipiului nostru. Sunt lucruri pe care prin acest Club putem să le rezolvăm, mă refer la cazurile sociale, la premierea excelenței sau atunci când administrația locală nu găsește căile legale de a rezolva anumite probleme. Prin colegii mei și împreună cu oamenii de bine care vin alături de noi adunând fonduri, este o mare satisfacție. Balul din această seară este nu pentru a ne relaxa, ci pentru a transforma un eveniment plăcut în satisfacția de a veni în ajutorul acelora care nu își permit să își rezolve problemele de viață. Reghinul este un oraș mic, dar cu oameni mari, iar faptul că este un oraș mic este un avantaj pentru noi pentru că ne ajută să ne cunoaștem între noi, putem avea încredere unul în celălalt pentru că sunt oameni de o calitate deosebită”

Cum cei prezenți au fost deja obișnuiți cu astfel de evenimente, nu a lipsit nici în acest an de la bal, o expoziție cu licitație de unde invitații și-au putut achiziționa icoane pictate manual pe lemn și sticlă, dar și fotografie. Din banii strânși, organizatorii își doresc să susțină bursele Rotary și Bursele de excelență.

DSC_3966-001Un invitat de marcă în cadrul balului a fost Silviu Puni, asistent Guvernator, care a declarat faptul că ”este un Bal important pentru că ține de educație. Educația este unul din domeniile de intervenție foarte importante pentru Rotary Internațional în general și bineînțeles Rotary Club Reghin. Balul este un bun instrument de colectare de fonduri pentru a îndeplini obiectivele din cadrul comunității. Se pot aborda și alte instrumente de colectare de fonduri, dar Rotary este o comunitate constituită pe prietenie. Această ocazie pe care ne-o dă balul este una de socializare și totodată o modalitate de a îndeplini obiectivele. Educația este foarte importantă, în tot ceea ce privește realizările pe care se fondează comunitatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*