Casă mortuară la Solovăstru

Legea care interzice ca, după deces, corpul să nu fie ţinut în casa, a ajuns şi în localitatea Solovăstru. În urma cerinţelor Uniunii Europene, fiecare parohie trebuie să deţină o Casă mortuară. Tot mai multe comunităţi se adaptează noilor norme. Dacă în mediul urban aceste cerinţe au fost deja respectate, acum vine şi rândul mediului rural de a se conforma.

Primăria şi Consiliul Local al comunei Solovăstru, în colaborare cu Parohia Ortodoxă din localitate, au ajuns la finalizarea în proporţie de 80 la suta, a unei Case Mortuare moderne ce se supune standardelor şi nomelor impuse de lege. „Este o investiţie mare, unde până acum s-au investit aproape 100 de mii de lei, dar era necesară. Încă lucrarea nu este finalizată, însă deja avem solicitări în momentul în care cineva moare, pentru a fi depus la capelă. Mulţumim oamenilor şi Primăriei pentru că ne-a ajutat” spune preotul Adrian Ganea.

Structura clădirii este una practică, doua camere mortuare, o camera de prohodire, un oficiu, o magazie, grupuri sanitare şi o terasă. „Până la urmă şi mai igienic, util şi ne putem ruga mai bine decât într-o casă particulară” a adăugat preotul Ganea.

Investiţia este una de amploare ce vine ca o necesitate pentru întreaga comunitate solovăstreană.

 

Laura PAŞCAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*