Autospecială pentru comuna Vătava

Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă tip MAN de 2.000 de litri de apă, au ajuns la primăriile de la Băla şi Vătava, iar alte două autoturisme au fost predate ISU Mureş care vor fi folosite pentru intervenţii pe partea de control-prevenire.

Cu aceste predări, numărul maşinilor de intervenţie donate de pompierii englezi celor din Mureş a ajuns la 23. Ultima dată, aceştia au fost în judeţ în vară, când au adus cinci autospeciale, care au fost repartizate comunelor Batoş, Band, Gorneşti, Ibăneşti şi Râciu.

Zi importantă pentru locuitorii comunei Vătava unde s-au adunat în centrul localităţii, cu mic cu mare, pentru ceremonia în cadrul căreia comuna a primit o maşină de intervenţie din Marea Britanie.

DSC_0018-001Evenimentul a debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor din tragicul accident din clubul Colectiv, moment urmat de intonarea imnului de stat al Marii Britanii şi cel al României. „Este impresionant gestul pe care îl fac colegii şi prietenii noştri pentru a aduce aceste autospeciale, pentru a aduce cadouri la căminul de bătrâni din Sighişoara şi pentru câţiva copii din Tîrgu-Mureş. Ei fac multe activităţi de caritate, au parcurs 2500 de mile până la noi în patru zile. Aceşti oameni vin din concedii şi nimic nu este mai important pentru ei decât să facă o bucurie. Le mulţumesc pentru ceea ce fac pentru comunitatea din judeţul Mureş pentru că s-a demonstrat încă odată că nu există graniţă când discutăm de salvări de vieţi” a declarat în discursul său colonelul Dorin Oltean, prezent la Vătava.

La evenimentul de predare a maşinii de intervenţie au luat parte şi locuitori din Vătava, pompieri mureşeni, pompieri britanici din Shropshire, primari din comunele arondate, dar şi oficialităţi judeţene precum preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre şi Iuliu Palcu, reprezentantul Prefectului Judeţului Mureş.

Primarul comunei Vătava, Zaharie Şular, a dorit să spună şi el câteva cuvinte prin care să marcheze acest important eveniment pentru comunitatea pe care o conduce. „Acest eveniment are o mare însemnătate pentru noi, deoarece ajută la îmbunătăţirea serviciului de voluntari pentru situaţii de urgenţă de la nivelul comunei noastre. Completăm şi dotarea serviciului cu această autospecială pe lângă care deţinem un tractor, un buldoexcavator, trei motopompe, lamă şi o freză pentru deszăpezire„ a declarat Zaharie Şular.

În Vătava există 30 de voluntari, dar şi patru femei care fac parte din serviciul de voluntariat, medicul de familie şi trei asistente medicale. Până la sfârşitul anului, primarul comunei doreşte să finalizeze construcţia unui garaj pentru această maşină de intervenţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*