Menţiune pentru Marcel Naste la Bienala de la Tivoli

Artistul reghinean Marcel Naste a reuşit să ducă numele municipiului nostru pe harta celor mai buni artişti din lume odată cu participarea la Bienala de la Tivoli, eveniment desfăşurat în perioada 9 – 17 octombrie.

Atât participarea cât şi premiul obţinut, faptul că se află printre primii patru cei mai buni artişti, aduce un surplus de calitate în cultura reghineană. Artistul Marcel Naste, susţinut de Primăria municipiului Reghin şi propus de Asociaţia Casa Educaţiei Reghin a fost prezent la Bienală cu patru lucrări, trei nuduri şi o pictură modernă, abstractă. “Fiind propus de această Asociaţie am ajuns să particip cu patru lucrări la Bienala de la Tivoli din Italia, unde ulterior a fost făcută o preselecţie pentru că au existat mulţi înscrişi la această competiţie, din România doar două persoane au trecut peste această preselecţie” a declarat artistul reghinean, Marcel Naste.

Artistul a obţinut la această competiţie menţiune, reuşind să “culeagă roade într-o ţară străină”. La concursuri de acest tip este prima participare a artistului, în schimb a avut alte activităţi culturale, având expoziţii în ţări cum ar fi Germania, Italia, Ungaria, Grecia etc.

“Este un atu pentru mine, pentru comunitatea din Reghin, pentru România deoarece am fost în calitate de reprezentant al României şi cred că acest fapt face să ne aducă nu doar premiul propriu zis, ci şi o calitate net superioară din punct de vedere cultural. Lucrările pentru Bienală au fost trimise, am mai trimis încă o lucrare pentru o licitaţie deoarece în lumea artelor mai există şi acest criteriu unde se poate pune un preţ de valoare pentru fiecare artist în parte”

Munca lui a fost apreciată şi din perspectiva faptului că lucrările înscrise în competiţie aveau stiluri total diferite, lucru care a impresionat juriul, fiind surprinşi că o persoană poate lucra stiluri ce merg în traiectorii diferite.

 

Ce urmează?

 

“În data de 27 – 29 noiembrie voi participa la o altă expoziţie mare la Roma, care nu are nicio legătură cu Bienala, dar poate să fie o consecinţă a acestui aspect. Va fi o expoziţie complexă, nu voi participa cu aceleaşi lucrări cu care am participat la Bienală, ci vor fi alte 10 ori 12 lucrări semnate de mine. Tema va fi Arhanghelul Mihail. ” a menţionat Marcel Naste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*