Centrul Educaţional de la Petelea şi-a deschis porţile

DSC_0597Centrul educaţional din Petelea şi-a deschis oficial porţile. Pentru ca activităţile din cadrul proiectului să poată fi realizate în bune condiţii, a fost reabilitată şi dotată cu toate cele necesare clădirea fostului magazin mixt unde, joi, 21 octombrie, a avut loc un eveniment prin care s-a marcat darea în folosinţă a acestei clădiri.

 

Despre proiectul derulat

 

Este vorba despre un proiect intitulat „O şansă pentru fiecare!” cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009 – 2014, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, unde valoarea totala a proiectului şi contractului este de 714,338 lei.

Proiectul îşi propune să crească rata de participare a elevilor romi la şcoală, îmbunătăţirea performanţelor şcolare a celor 35 de elevi din clasele primare şi 40 de elevi din clasele gimnaziale prin activităţi extraşcolare. Copiilor le este oferit sprijin şi în rezolvarea temelor pentru casă, meditaţii, consiliere psihologică, logopedie, tehnici de autocunoaştere, odihnă activă prin jocuri şi concursuri, program de educaţie ecologică, excursii, vizite la muzee şi diferite obiective turistice.

„Scopul proiectul este şi de a îmbunătăţii abilităţile de viaţă şi socio-profesionale a unui număr de 84 de tineri romi, aflaţi în situaţii de risc. Se oferă sprijin pentru 120 de părinţi romi în procesul de educare al copiilor lor, program de instruire şi consiliere psihologică, privind importanţa şi beneficiile educaţiei” a declarat Pădurean Sorin Pompei, primarul comunei Petelea.

„Am o grupă de 17 copii din clasa a II-a şi a IV-a. Îi ajut în primul rând la rezolvarea temelor pentru acasă. Îi ajutăm să se dezvolte, atât din punct de vedere al vocabularului cât şi pe îndemânare. Căutăm să scoatem de la fiecare copil ce este mai bun, să vedem de ce este atras şi să dezvoltăm acele aptitudini. Mulţi dintre ei nu au acasă condiţii pentru a face temele, iar acest centru este pentru mulţi dintre ei o casă mult dorită” a declarat Maria Poţo, învăţătoare.

Pe lângă toate activităţile desfăşurate aici, copiii primesc şi o masă caldă.

DSC_0599„Mă bucur că am deschis uşile acestei clădiri, a căror săli vor fi animate de zâmbetele copiilor care vor deveni cu totul alţii după desfăşurarea activităţilor de aici. Sunt copii care au nevoie de astfel de activităţi după terminarea orelor normale de la şcoală, pentru că acasă nu primesc sprijinul necesar. Deschiderea acestui centru este un prim pas, iar împreună cu şcoala şi administraţia locală şi localnicii de aici încercăm să aducem acea bunăstare de care avem nevoie” spune directorul Şcolii Generale din Petelea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*