Un nou eveniment „abonament pentru comunitate”

Fondul Comunitar Reghin se pregăteşte pentru a doua ediţie a proiectului „Abonament pentru comunitate”. Coordonatorii proiectului şi abonaţii aşteaptă proiectele voastre. Un grup de oameni au reuşit din nou să pună mână de la mână, sume mai mici ori mai mari, pentru proiecte care pot aduce un plus de val. Suma strânsă de la abonaţi şi pusă la dispoziţie este de 7000 de lei, bani ce vor fi împărţiţi pentru trei proiecte creative. „Dacă vrei să implementezi un proiect de pe urma căruia vor beneficia copii, adolescenți, adulți, pensionari, într-un cuvânt reghineni, poți depune un proiect. Începând cu 1 octombrie 2015 până pe 1 noiembrie 2015 poți înscrie proiectul pe http://finantare.fcmures.org. Așteptăm propuneri de proiecte din următoarele domenii: Mediul înconjurător, educație, antreprenoriat și dezvoltare economică, sănătate (prevenție și educație), servicii sociale, democrație și cetățenie participativă” spun organizatorii.

Sunt eligibile asociațiile și fundațiile cu sediul în Reghin, cele care au înregistrate punct de lucru în Reghin sau care desfășoară activități pe raza municipiului. Grupurile de inițiativă trebuie să aibă în componență persoane cu domiciliul în municipiul Reghin sau pot apela la o organizație gazdă eligibilă. Nu sunt eligibile organizațiile religioase sau care fac lobby politic.

 

Procedura de aplicare

 

Aplicația se desfășoară în două etape. În prima etapă organizațiile și grupurile de inițiativă depun pachetul de aplicație, care este verificat de reprezentanții Fundației Comunitare Mureș. Pachetul cererii de finanțare trebuie să conțină: formularul cererii de finanțare (completat electronic după înregistrarea pe site), CV-ul responsabilului de proiect. În cazul în care finanțarea este solicitată de un ONG trebuie atașate următoarele anexe: certificat fiscal, act constitutiv, acte adiționale (dacă există), statut, încheiere judecătorească. În cazul grupurilor de inițiativă trebuie depus CV-ul persoanelor implicate în proiect sau pot apela la o organizaţie gazda eligibila.

În a doua etapă Fundația Comunitară Mureș împreună cu Abonații vor puncta proiectele înscrise urmând ca doar trei dintre ele să meargă mai departe către evenimentul de finanțare, care va avea loc în luna 12 noiembrie. Selecția proiectelor finaliste se va face pe baza unui punctaj acordat în funcție de claritatea obiectivelor, importanța proiectului, sustenabilitatea proiectului, experiența persoanelor din echipă și capacitatea de implementare a proiectului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*