„Toată lumea-i oarecum” un eveniment marca Cătălin Cioba

toata lumeaPrimăria Municipiului Reghin şi Consiliul Local, Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” Reghin, Consiliul Judeţean Mureş, Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş au organizat, în colaborare cu coordonatorii de proiect Marcel Naste şi Cătălin Cioba, spectacolul cultural-artistic intitulat „Toată lumea-i oarecum”.

Evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin în 9 octombrie, a debutat la ora 18.00 cu sala plină de iubitorii de folclor. Spectacolul a fost prezentat de moderatoarea tv Simina Cota şi a cuprins recitaluri de muzică populară, susţinute de mai mulţi artişti consacraţi şi care bat la porţile afirmării, care interpretează piese pe versuri semnate de Cătălin Cioba. Spectacolul a cuprins şi jocuri populare şi momente vesele regizate de trupa de teatru „Din culise” a instituţiei gazdă. La final spectatorii au putut achiziţiona cărţi la alegere din biografia autorului Cătălin Cioba, care a debutat ca poet cu volumul ,,La gorunul cu suspine” în anul 2008.

 

Ilie Medrea a revenit la Reghin după 22 de ani

 

În prima parte a evenimentului au urcat pe scenă tinere talente locale precum, Maria Pop, Loredana Cioba, Natalia Moldovan, Bianca Pop, Roxana Varodi, Alexia Aştelean, Paul Miclea, Dorina Iuliana Oprea, Daiana Suceava şi Danc Alexe. Spectacolul a alternat cu joc şi voie bună prin Ansamblurile „Vatra Dorului” coordonat de instructorul Stelian Friciu şi „Doina Mureşului” coordonat de instructorul Valerica Frandăş. Spectacolul a continuat cu o serie de recitaluri susţinute de artişti consacraţi precum reghineanul FloRIN Vos, Răzvan Pop din Tîrgu-Mureş şi Nicu Poştă din Sighişoara. Cap de afiş al spectacolului a fost Ilie Medrea un interpret de muzică populară care a revenit după 22 de ani la Reghin, atunci a concurat la Festivalul Concurs „Flori de pe Mureş” şi a obţinut „Premiul Tinereţii”. Revenirea solistului a fost primită de spectatorii reghineni cu aplauze călduroase, care a impresionat şi de această dată audienţa printr-un recital de folclor autentic conturat pe două zone mari etnofolclorice Mărginimea Sibiului şi Valea Secaşelor. Un alt invitat al rapsodului Cătălin Cioba a fost târgumureşeanul Răzvan Pop care a venit direct de la Bucureşti pentru a cânta la Reghin „Am venit aici la invitaţia prietenului meu Cătălin Cioba care şi-a lansat o nouă carte de rapsodii populare şi era normal să fiu alături de el, având în vedere că el mi-a compus o mare parte din cântecele mele, chiar şi cântecul „Dragu’ mi cu glaja-n mână”, care pot să zic că ma făcut cunoscut este compus tot de Cătălin. Colaborez cu el de circa 4 ani, suntem prieteni mai ieşim împreună la câte un chef, la o cafea şi pot să spun că ne-am cunoscut destul de bine. Este un om deosebit, înzestrat cu nişte calităţi şi o măiestrie de care încă mulţi artişti nu sunt pe deplin conştienţi” a precizat solistul care momentan este student la Şcoala de Televiziune „Tudor Vornicu” din Bucureşti. Pentru Cătălin Cioba, manifestarea a însemnat un alt vis împlinit, la care i-au fost alături colaboratori, prieteni şi reghinenii care au umplut sala de spectacol. „Cartea mea „Toată lumea-i oarecum” care poartă şi titlul spectacolului s-a epuizat în primele două săptămâni de la lansare aşa că am reeditat-o, având în vedere că această carte a beneficiat de o lansare la Biblioteca „Petru Maior” din Reghin şi o lansare la Lăpuşna în comuna Ibăneşti, iar acum mi s-a epuizat şi al doilea stoc de carte” a precizat Cătălin Cioba mulţumit, care în acest an mai fructificat şi colaborare de versuri pentru cel mai nou CD al solistei Ionela Moruţan şi una cu solistul Ciprian Picovici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*