Peste 600 de vârstnici au fost răsfăţaţi de ziua lor!

1 octombrie 2Peste 600 de persoane au sărbătorit de 1 octombrie la Sala de festivităţi a Firmelor Gliga „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local Reghin şi prezentat de realizatorul tv Simina Cota şi referentul cultural al Casei de Cultură „George Enescu”, Florin Voşloban. Şi în 2015 interesul pentru acest eveniment a fost unul foarte mare, doamnele şi domnii s-au pregătit din timp, s-au îmbrăcat elegant şi au petrecut dansând şi cântând până seara. A fost prilejul perfect pentru a depăna amintiri şi pentru a demonstra că indiferent de vârstă, pensionarii sunt la fel de activi şi acum şi contribuie în continuare la dezvoltarea societăţii. Pentru cei care nu au avut posibilitatea de a se deplasa la eveniment (locaţia fiind amplasată la periferia municipiului), Primăria Municipiului Reghin a asigurat mijloace de transport din faţa sediului Administraţiei Locale, astfel că la 14.30 sala a fost neîncăpătoare, gazdele fiind nevoite să suplimenteze locurile, asigurând încă o sală alăturată pentru cei care nu au încăput în sala de festivităţi dotată cu videoproiector pentru a putea trăi evenimentul în timp real şi a se bucura pe deplin de sărbătoarea dedicată lor. La eveniment au fost prezenţi şi membrii Consiliului Local, în calitate de „complici” ai manifestării, dat fiind faptul că aceştia au votat în 24 septembrie 2013 (Hotărârea Nr. 145), organizarea de către Primăria municipiului Reghin a evenimentului dedicat „Zilei Internaţionale a Vârstnicilor” în data de 1 octombrie a fiecărui an. „Anul trecut a existat un interes foarte mare pentru acest eveniment, fapt pentru care în acest an am încercat să facem înscrierile din timp pentru buna desfăşurare a evenimentului. Cu toate acestea avem mai multe persoane înscrise decât era stabilit iniţial, fapt pentru care a fost pusă la dispoziţie de gazde încă o sală, astfel ca toată lumea să aibă loc şi să se simtă bine. Am pregătit pentru ei un spectacol deosebit, la cei care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie le-am pregătit câte un ecuson să le rămână ca amintire această zi minunată dedicată lor, la care se adaugă tradiţionalul tort şi desigur buchetul miresei. Sper ca acest eveniment să fie la nivelul aşteptărilor şi să ne ierte pentru aglomeraţia de la intrare, dar am dorit să nu rămână persoane pe dinafară, să dăm prioritate celor care sunt din municipiul Reghin. Le doresc tuturor acestor oameni minunaţi să fie sănătoşi, iubiţi şi respectaţi, aşa cum îi respect şi eu. Sunt oameni pe care îi văd ca şi pe părinţii şi bunicii mei. Fără ei practic nu putem exista, de la ei ne tragem seva, puterea şi înţelepciunea, inclusiv experienţa lor de viaţă şi lucrurile care ei le-au creat pentru noi”, a declarat pentru Glasul Văilor, Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

 

55 de cupluri au sărbătorit Nunta de Aur şi un cuplu Nunta de Diamant

1 octombrie 1

Sărbătoarea propriuzisă dedicată persoanelor vârstnice de la Reghin a debutat cu binecuvântarea preoţilor reghineni reprezentanţi ai tuturor confesiunilor creştine concluitoare din municipiu, Roşca Ioan (ortodox), Johan Zey (evanghelic), Demeter József, (reformat ) şi preotul Balla Arpad (romano-catolic), care au dat dovadă de uniune în a binecuvânta evenimentul fără bariere în calea credinţei în Dumnezeu. Au urmat la microfon oficialităţile judeţene şi locale care nu au ratat ocazia de a adresa un gând bun sărbătoriţilor. Printre aceştia s-au numărat senatorul Alexandru Petru Frătean, Ioan Cernea preşedinte al Casei de Ajutor Reciproc Tîrgu-Mureş, Leon Stoica preşedintele Casei de Ajutor Reciproc Reghin, Traian Eugen Pop secretarul Ligii Pensionarilor din Reghin care are peste 500 de membri şi nu în ultimul rând gazda evenimentului, deputatul Vasile Gliga.

1 octombrie 3„Aceşti oameni merită tot respectul nostru, pentru tot ce au făcut în viaţă. În acelaşi timp, ca şi gazdă, alături de familia mea, ne minunăm de atâta lume, fapt pentru care a trebuit să mai punem la dispoziţie încă o sală. Dacă ştiam că există un aşa mare interes organizam această sărbătoare pe terenul nostru de sport. Îmi cer scuze pentru cei care poate au aşteptat la intrare, dar sper că am făcut în aşa fel ca toată lumea să aibă loc şi să se simtă bine. Suntem datori să le acordăm acestor oameni minunaţi tot respectul. Sunt oameni în sală de la care am învăţat meserie, oameni care mi-au fost profesori, oameni care sunt un exemplu în societate şi în comunitatea noastră. Sunt oameni care sărbătoresc în acest an 50 de ani de căsnicie. Le doresc tuturor multă sănătate, la mulţi ani şi să ne vedem mulţi ani de acum înainte împreună la această sărbătoare”, a precizat deputatul Vasile Gliga, gazda evenimentului. Unul din momentele speciale ale evenimentului a fost dedicat cuplurilor care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie, răsplătite de organizatori cu diplome, alături de tradiţionalul tort şi buchetul miresei. 56 de familii au primit aplauzele şi respectul cuvenit celor 50 de ani de căsnicie, printre care şi Vasile şi Elena Adorjani, care au primit o diplomă specială pentru 60 de ani de căsnicie fiind căsătoriţi din 26 octombrie 1955. Ziua vârstnicilor a continuat cu cele mai alese şlagăre ale tinereţii lor, sărbătoriţii nelăsându-se aşteptaţi să urce pe ringul de dans.

Programul artistic a fost asigurat de recitalurile soliştilor Anca Branea Neamţu, Florin Vos, Acs Joszef, demonstraţie de dans susţinută de elevii Clubului Sportiv „Dansul Viorilor”, iar cap de afiş al evenimentului a fost solistul Tinu Veresezan din Lipova. La final Florin Vos şi Anca Branea Neamţu le-au cântat „La mulţi ani” sărbătoriţilor ajunşi la vârsta înţelepciunii, care au plecat acasă împliniţi că sunt respectaţi de comunitate pentru tot ce au construit în anii tinereţii pentru Reghin.

1 octombrie 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*