Maşină de pompieri donată comunei Răstoliţa

12064100_1024410500913961_1786414585_nO prietenie şi o colaborare care durează de 25 de ani, a făcut ca de curând comuna Răstoliţa să se bucure de un cadou foarte apreciat: o maşină de pompieri. Evenimentul care a marcat predarea autospecialei primite din oraşul De Panne – Belgia a avut loc duminică, 4 octombrie în prezenţa oficialităţilor locale şi a delegaţiei din Belgia.

 

Cheile maşinii de pompieri au fost înmânate primarului comunei Răstoliţa, Marius Lirca de către iniţiatorul acestei înfrăţiri, Johan Degrieck. „De doi ani eram în tratative pentru a primi donaţie o maşină de pompieri şi iată că astăzi am primit-o. Vreau să le mulţumesc pentru efortul depus, iar noi sper să nu avem nevoie de ea la multe intervenţii. Sper să avem în continuare o colaborare cât mai frumoasă. Vă garantez că maşina a intrat pe mâini bune şi în următoarele săptămâni o să construim un garaj pentru aceasta” a declarat Marius Lirca, primarul comunei Răstoliţa, care a mai completat că vor exista câţiva voluntari care vor lucra în caz de nevoie pe această maşină.

“Cunoaştem Răstoliţa de 25 de ani, cunoaştem toţi oamenii din aceste locuri, o parte din ei au şi venit în Belgia, dar ne considerăm ca „Best Friends” cum se spune la voi în România. La Răstoliţa nu se mai pune problema ajutorării, se pune problema colaborării, problema de a ne revedea, suntem Europa, suntem egali, venim ca prieteni, toată lumea poate ajuta şi dacă putem ajuta, da, de ce nu?! Autospeciala este contruită să facă faţă în condiţii dificile” a spus Johan Degrieck, iniţiatorul înfrăţirii.

“Ne bucurăm că şi Răstoliţa beneficiază de o astfel de autospecială de lucru cu apă şi spumă având în vedere că era singura localitate de la Ruşii-Munţi în sus care nu avea o astfel de maşină” a declarat colonelul Ioan Mureşan.

12165666_1024410470913964_1276940865_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*