Echipa de juniori din Deda, ambiţie mare în sportul local

Activitatea sportivă este la loc de cinste în comuna Deda, motiv pentru care i se oferă o atenţie deosebită. Fotbalul, tenisul şi handbalul sunt doar câteva din sporturile cărora tineretul din Deda le oferă importanţă.

Dacă în Deda este baza materială, locuitorii bucurându-se de teren şi sală de sport, era păcat să nu existe şi o echipă de fotbal. În urmă cu un an şi jumătate a prins viaţă Asociaţia Sportivă „Mureşul Deda” sub coordonarea lui Adrian Horea. Sportivii sunt la început de drum, aşa că victoriile vor veni după muncă asiduă. Juniorii din Deda desfăşoară două antrenamente pe săptămână la care se adaugă meciurile. „Am început singur toată această muncă alături de copii, însă mi-am dat seama că îmi este destul de greu, astfel că am mai luat lângă mine pe antrenorul Gabriel Tămaş. Acum avem două grupe de juniori, D şi E, născuţi între 2003 şi 2009. Suntem înscrişi în Campionatul de Juniori unde am jucat deja câteva meciuri. Duminică, 18 octombrie la juniori D vom juca cu F.C. Gaz Metan Tg-Mureş, iar la juniori E vom avea meci cu A.F.C. ASA 2013 Tg-Mureş” a declarat Adrian Horea, antrenorul echipei Mureşul Deda.

În acest an, cu ocazia Sărbătorii „Fiii Satului”, localitatea Deda a fost gazda unui turneu la care au luat parte 12 echipe. „Vrem să facem din acest turneu o tradiţie, astfel că, dacă este posibil, următoarea ediţie să o organizăm anul viitor în cadrul Festivalului Văii Mureşului” a adăugat Adrian Horea.

Un cuvânt important îl are şi administraţia locală din Deda care sprijină financiar echipa de fotbal, aprobându-se prin Hotărâre de Consiliu Local suma de 6000 de lei pe an. „Iată că atât baza sportivă cât şi sala de sport nu au fost făcute în zadar şi iubitorii de sport din comună se folosesc de aceste realizări. Sunt aproximativ 50 de copii care practică fotbalul şi îşi doresc să facă sport, coordonaţi de doi antrenori. Avem generaţii care vor duce mai departe şi sportul în Deda” a declarat primarul comunei Deda, Lucreţia Cadar.

Deda copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*