Grădiniţă europeană pentru prichindeii din Solovăstru

Deputatul PSD Vasile Gliga, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş Ştefan Someşan, alături de primarul Alexandru Matei şi directorul Mihaela Florea, au tăiat panglica la inaugurarea Grădiniţei cu Program Normal din Solovăstru în 25 septembrie la ora 11.00. Demersurile pentru construcţia edificiului de învăţământ preşcolar au început în anul şcolar 2008-2009, iar până la finalizarea  amenajării noii Grădiniţe, preşcolarii au învăţat în Căminul Cultural din satul Solovăstru. Valoarea construcţiei este de 11 miliarde de lei vechi, investiţia realizându-se din fonduri de la Banca Mondială, de care astăzi beneficiază cei 46 de copii înscrişi în cele 2 grupe ale unităţii de învăţământ.

Gliga Vasile a fost „naşul” Grădiniţei pentru preşcolarii solovăstreni

La eveniment au luat parte şi preotul Adrian Ganea, directorul  Grădiniţei Mihaela Florea, cadre didactice, oficialităţi locale şi părinţi. Un rol important în naşterea edificiului de învăţământ l-a avut chiar deputatul Reghinului şi al Văii Gurghiului, Vasile Gliga, care a fost într-un fel naşul Grădiniţei. „Sunt foarte bucuros de realizarea acestui obiectiv pentru că trebuie să vă povestesc un amănunt, legat de primul meu mandat de deputat pe vremea când făceam parte din Comisia de învăţământ şi se dezbătea Legea Educaţiei, care într-adevăr nu s-a modificat datorită grupului nostru parlamentar. Atunci am dezbătut zile întregi legea învăţământului până noaptea târziu, am modificat articole şi metodologii până a ajuns legea la o formă. Iar pentru că eram foarte insistenţim ministrul de atunci al Educaţiei, Cercetării şi Inovării a zis: haideţi pe la Minister că există ceva fonduri pentru grădiniţe cu finanţare 1/2 pe judeţ, pe colegiu. După ce am verificat, într-adevăr comuna Solovăstru era singura din judeţ care avea un proiect derulat prin Banca Mondială pentru construirea unei grădiniţe şi aşa s-a obţinut finanţarea. Deci sunt fericit şi bucuros chiar dacă în primul mandat am fost în opoziţie, rămâne ceva după mine şi sper că nu i-am dezamăgit pe cetăţenii din comuna Solovăstru, care m-au trimis în Parlamentul României şi m-au votat în proporţie de 70% din voturi. Aceasta este o mică contribuţie care mi-am adus-o şi eu la bunăstarea copiilor şi a oamenilor din această comună” a declarat deputatul Vasile Gliga. În acest context, primarul Alexandru Matei, a apreciat calitatea lucrării, declarând ,,Cu ajutorul bunului Dumnezeu şi a deputatului Vasile Gliga am putut să realizăm această construcţie. Îi mulţumim din suflet pentru faptul că ne-a ajutat să fie aprobaţi banii pentru a începe lucrările în 2014, să putem să finalizăm construcţia până la începerea anului şcolar 2015-2016 şi azi ne bucurăm ca şi comunitate că preşcolarii noştri au parte de condiţii europene la nivel educaţional” a conchis primarul comunei.

„Grădiniţa poate rivaliza cu orice spaţiu educaţional din România”

Construcţia noii Grădiniţe a fost salutată şi de Ştefan Someşan, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, care a precizat că în spaţiile şcolare există o preocupare deosebită din partea Administraţiilor Locale pentru a întări şi a mări confortul în multe şcoli. „Iată că astăzi, la Solovăstru, inaugurăm o Grădiniţă nouă, Grădiniţă care poate rivaliza cu orice spaţiu educaţional din România şi vreau să subliniez faptul că domnul primar a fost foarte insistent cu privire la realizarea, derularea şi finalizarea proiectului. Şi aş vrea să fac un apel către părinţii din Solovăstru, să aibă încredere în şcoala din comună. Să nu aibă tentaţia de a-şi înscrie copiii la şcoli din Reghin pentru că trebuie să recunoaştem că uneori există această tendinţă să caute altceva. Eu îi asigur că în Solovăstru există acum condiţii  mult mai bune decât în unele şcoli de la oraş” a declarat în încheiere inspectorul ISJ Mureş, Ştefan Someşan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*